Dramatik i Jönköping

Jag hade inga större förväntningar innan matchen Brynäs-HV71. Naturligtvis hade jag drömmar om vinst men med tanke på att HV vunnit många matcher i rad  på sistone så var jag dämpad i mina förhoppningar.

Det var då en jätteöveraskning att Brynäs ledde med 3-0 efter första perioden. Ungdomarna visade vägen med snabbt spel och livsfarliga kontringar. Att flera gamlingar som Dackell,  Lavander och Jonsson var skadade betydde inget i matchen. Att däremot Silfverberg var borta betydde mycket mest i PP. För det mesta brukar Silfverberg var den bäste i Brynäs.

Brynäs gjorde en bra första period. Wännström inledde målskyttet redan i först minuten genom en fräck direkt mot målrusch från en position bakom målet. Mycket imponerande. Troligtvis hade inte HV försvaret väntat sig något sådant fräckt. Men mål blev det.

Det andra målet gjordes av Lauritzen efter 12,51. Han och Ollars kom fria efter att HV:arna överskattat sin egen offensiv och inte tänkte bakåt. Klappklappspel mellan honom och Ollars och det blev mål. Lite överaskande tyckte jag men naturligtvis exalterande.

Tredje målet kom genom Gundersson efter bra förspel av Johan Larsson och Martin Johansson. Gundersson följde hela vägen upp och petade in pucken. Efter det blev det målvaktsbyte i HV. Men vad hjälpte det?

I slutet av första fick HV sitt tröstmål för perioden. Davidsson gjorde det. Lite av tröst var det. Hur skämmigt hade det varit för serieledarna att ligga under rmed 3-0 i första?

I andra så spelade Brynäs på resultatet. HV pressade hela perioden och det såg dystert ut för Brynäs. Men det är målen som räknas och HV lyckades få in pucken även denna gång av Davidsson. Målet såg lite snöpligt ut. Men Svedberg gjorde en superbra match i övrigt och vi förlåter honom. Shit happens.

I tredje spelade Brynäs upp sig. Martin Johansson gjorde 4-2 efter ett suveränt förarbete av Johan Larsson. Perfekt att se på.

I mitten av tredje reducerade Andreas Falk till 4-3. Då  såg Davidsson med fl. lyckliga ut. De tänkte då att nu ska vi ta dem som vi gjort i flera andra matcher. Men där misstog de sig. Brynäs höll ut och vann matchen . Perfekt.

Hela laget ska ha credit. Alla kämpade. Försvaret först och främst. Carlsson spelade i kväll då Bertilsson var frånvarande. Han fick troligtvis en skada i förra matchen. Och det är svårt att nämna någon i försvaret då alla kämpar så intensivt.

Målvaktspelet var superpt. Svedberg som inte spelat på länge var nog den bäste i Brynäs även om det andra målet som jag tidigare nämnt om var enkelt. Lyckligtvis har Brynäs nu 2 bra målvakter tack och lov för det. Det känns tryggt.

I kedjorna så var undomarna som Larsson, Järnkrok, Wännström, Johansson och Ollars men även Laurtizen klart godkända när de fick chansen.  De äldre spelarna slet också men de gör ett jobb mer i skymundan.

Vinsten var ganska otippad. Helgen för oss brynäsfans är räddad. F-n vad vi tycker det är uppåt.