Dramatik på Läkerol Arena när Bynäs gick till serieledning

Det var en mycket underhållande och spännande match i kväll. Själv var jag helt slut och matt efter den dramatiska matchen.

I  första perioden såg det ut som om HV var ett slaget lag. Brynäs dominerade perioden helt och 2-0 efter slutet var för lite. Det hade kunnat vara mer. Ekholm gjorde 1-0 i PP och Silfverberg gjorde 2-o efter styrning efter skott av Gundersson.

I periodpausen talade jag med min grabb som säger att han också tänkt på att HV kom undan med bara 2-0. Det borde ha varit mer.

Det var 300:e matchen för Honken  i Brynäs idag. Han fick blommor innan för det. Och han skulle också ha fått blommor efter för matchen idag. Han gjorde som vanligt en mycket bra match. Han var en av matchvinnarna.

I andra perioden så ställde Brynäs upp mot HV:s offensiv. HV såg ut som ett nytt och bättre lag efter den för dem dåliga förstaperioden. Under de första 4 min. så var det jämnt. Men sedan så gjorde Welch 1-2 med pass av Netterberg. 4.43 gjorde Ledin 2-2. Det var minst sagt virrigt i brynäsförsvaret de första 5 min. Som det var i HV:s i första. Det jämnade ut sig med andra ord.

Brynäs tog sig samman och i PP gjorde Johan Larsson 3-2 efter pass av ja vem om inte Jacob Silfverberg

HV spelade i andra en offensiv och kraftfull hockey. Om de hade kunna fullfölja det utan utvisningar så tror jag att Brynäs kanske sviktat. Men de spelade inte bara kraftfullt och  hårt utan även fult. Så de drog på sig flera utvisningar. Och det straffar sig alltid ja åtminstone mot Brynäs som har seriens bästa PP. Och det var i numerärt underläge som HV förlorade matchen ikväll.

I 3:e så var det ganska jämnt även om HV vann skottstatistiken. Men vi har ju Honken. Han är en superbra målvakt. I fjol stod han i ett skitdåligt lag och hade inte så bra räddningsstatistik men i år så har han ett betydligt bättre försvar att lita till.

HV spelade i 5-5 en kraftfull och snabb hockey. Deras svaghet är som sagt att de inte kan spela inom reglernas gräns. Om de kunde det så skulle de absolut bli en guldkandidat.  Men backarna är också för sena i deras egen zon. De snabba brynäsarna gjorde livet surt för dem. De stora backarna i HV hänger inte riktigt med även om de är hårda och tacklas bra.

I sista perioden så var det ställningskrig. Bägge lagen kämpade ursinnigt. I slutet tog HV ut målvakten och kunde göra 4-3 men närmare kom de inte även om det fanns bud på det. Innan reduceringen hade  Granström av alla gjort 4-2. Seriens första mål för honom denna säsong.

HV ska vara glada över att de inte drabbades av fler utvisningar. Men även Brynässpelarna gjorde övertramp men i mindre omfattning.

I kedjorna så var Silfverberg utan konkurrens bäst med ett mål och 3 ass. Sedan kommer inte långt efter Johan Larsson.

I försvaret kämpade alla mycket gott. Om man ska nämna någon eller några jag betonar några så var det Ekholm,  Bertilson, Andersen och Gundersson. Den siste inte minst i PP.

Som jag tidigare nämnt så gjorde Honken som vanligt en bra insats.

Några som tidigare gjort fina insatser och som inte lyckades särskilt bra idag var Ollars, Johansson,  Widing och Järnkrok. De kämpade väl men märktes inte så mycket. Men deras tid kommer också.

Ja nu är Brynäs i serieledning. Vi får se efter matcherna på torsdag om den ledningen finns kvar.

Som helhet var det en mycket spännade match. Vi får tacka brynässpelarna och även HVspelarna för den mycket fina underhållningen i kväll.