Brynäs var bättre i allt mot Färjestad

Det var med blandade känslor som jag åkte upp till Läkerol Arena. Floppmatchen mot AIK i minnet och Färjestads upphämtning den senaste tiden. De började dåligt som de senaste åren men har sedan ständigt klättrat i tabellen. Hur skulle matchen sluta?

I första perioden var spelet i 5 mot 5 jämlikt. Men Brynäs hade 3 PP i första och i ett av dem kunde Ekholm dundra in 1-0. Tyvärr skulle Färjestad som så många gånger annars komma upp till sitt rykte om det fulaste laget i serien. Det lag som jag kallar för Fula Färjestad. Och fula är vad de är. Därav många utvisningar hela matchen. I tredje när de blev desperata och insåg att de förlorat matchen så spårade de ur fullständigt.

Färjestad kunde kvittera i första men längre än så kom de inte. I andra så började de bra men det var också den bästa lilla perioden för dem. Sedan dominerade Brynäs totalt. Färjestad blev helt utspelade till den 8000 publikens förtjusning. Och min också.

Sebastian Wännström gjorde 2-1 i andra efter klappklappspel med Calle Järnkrok och Jacob Silferberg. Snyggt värre. 3-1 gjorde Jonas Nordqvist i samma period.

Inför sista perioden så tänkte jag när jag tittade över rinken och såg Charnecki att om han varit i Brynäs hade Brynäs spelat idiotdefensivt och troligen förlorat matchen. Men Brynäs spelade som vanligt 3 perioder och kanske kan komma bort från sin statistik som ett av de sämre lagen i 3:e perioden.

I 3:e perioden så gjorde Widing ett turmål i första minuten. Han har ofta dragit på slumpskott mot mål men den här gången gick den in. 4-1. Vilket blev slutresultatet. Och det ska Färjestad vara lyckliga över. Att det inte blev mer.

Brynäs var bättre i allt. I försvaret, i kedjorna och i målvaktsspelet för att inte tala om tekningarna och skottstatistiken. I kväll var det en gedigen laginsats som avgjorde. Och det var bud på flera mål många gånger.

Om jag ändå får berömma några så var det Ekholm i försvaret och Jonsson som spelade efter att ha suttit på bänken. Ekholm gjorde utom mål en gedigen insats på alla plan som han är kapabel till. Jonsson gjorde en helt ok insats. Och också resten av försvaret inte att förglömma.

I kedjorna vill jag framhålla Wännström. Förutom ett mål var han nära att göra ett till och höll sig framme hela matchen och imponerade. Honken var tryggheten själv i målet. Och det var inte ofta Färjestad kom in och var farliga heller beroende på ett kämpande försvar. Och när de fick iväg något skott  stod Honken där. En klippa som vanligt.

Men sist men inte minst vill jag berömma laginsatsen.

För min personliga del så finns inga mer lyckliga stunder än när Brynäs slår Fula Färjestad. Det skulle i så fall vara seger över HV71. Helgen är räddad. Humöret är på topp.

Tack Brynäslaget för en utmärkt underhållning. Särskilt för oss som älskar Brynäs.