Svedberg och Järnkrok sänkte Luleå

Det kan inte nog poängteras att Brynäs den här säsongen har 2 målvakter som är av högsta klass. I kväll var Svedberg nästan omutlig i målet utom vid ett tillfälle 2-1 målet. Annars gjorde han den ena toppenräddningen efter den andra. I tredje perioden så var Brynäs illa ute vid flera tillfällen men Svedberg tog allt.

Luleå började bäst och hade stort tryck i mer än halva första. I slutet av första och i andra spelade Brynäs upp sig och i tredje var det jämnt kanske ett litet övertag för Luleå.

Brynäs gjorde ett mål varje period. Och Järnkrok gjorde dem alla. Han har inte varit så lyckad med skotten i många tidigare matcher men idag prickade han rätt.  Det andra målet i PP var mycket snyggt. Järnkrok och Silfverberg är verkligen duktiga i numerrärt överläge.  Seriens bästa utan tvekan.

Det är lätt att berömma ungdomarna i Brynäskedjorna men de mer erfarna spelarna som Nordqvist, Lavander, Hansen och Granström är minst lika viktiga för laget. De anfallsglada ungdomarna står för många mål och en publikvänlig hockey. Det är mixen av unga och mer erfarna som gör laget bra i år. Dessa äldre mer erfarna spelare har den senaste tiden blivit en klass bättre tycker jag och är en starkt bidragande orsak till att laget nu är i serieledning.

I kedjorna var Järnkrok och Silfverberg bäst idag.

Av 2 PP så gjorde Brynäs ett mål och befäster sin ställning som seriens farligaste lag i numerrärt överläge. Av Luleås 4 PP blev det inget mål. Brynäs är också bra i Boxplay vilket man verkligen bevisade idag. I över 40 sekunder spelade också Luleå 5 mot 3 men kunde inte utnyttja det övertaget.

Om jag ska nämna någon i ett bra försvar som kämpade bra är det Ekholm med sitt breda register.  Periodvis hade försvaret det jobbigt med ett mycket bra Luleå som inte gjorde någon dålig match. Utan ett bra försvarsspel och Svedbergs storspel hade det kunnat bli ett annat resultat.

Brynäs har nu ytterligare 2 mycket svåra bortamatcher mot Frölunda och Skellefteå innan det är dags för nästa hemma.