Brynäs räckte inte till i kväll

Jag borde ha sovit innan jag skrivit om matchen Brynäs-Frölunda. Den 5:e matchen i kvarten. För att vara så objektiv som möjligt. Men nu blev det inte så för jag skriver den knappast objektivt.

De första 2 perioderna har jag lite dimmigt minne av. De var för intetsägande av Brynäs. Frölunda spelade en typisk konversionell bortamatch. Diciplinerat, både framåt och bakåt. Brynäs verkade lite oinspinerat. Lite tamt. Lite för lite aggressivt. Lite för oinintresserat. Kanske hade urladdningen i Göteborg senast gjort brynäsarna lite trötta och urlakade? Ja inte vet jag men inte verkade inställningen vara 100.

I de första 2 perioderna funkade inget till fördel. Inte 5-5, inte PP 5-4. Dessa perioder dominerade Frölunda. Det var tur för Brynäs att inte ledningen var större. I andra perioden hade Frölunda flera långa anfall. Brynäs blev utspelade. Faktiskt tyckte jag det var lite pinsamt.

I tredje försökte Brynäs och hade många chanser att kvittera efter Andersens reducering. De tryckte på men frölundas spelare blockerade målzonen och det gjorde även Andersen. Den store lunsen. Med lite tur och skicklighet hade det blivit 2-2. Men 3-0 hade också varit en möjlighet tidigare.

Kanske skulle  Jonsson ha tagit en TimeOut i 2:a.

Jag saknade Johan Larsson och Bertilsson i dagens match. Den duktige pasningsläggaren och kloke spelaren Larsson. Bertilsson den kloke och inte minst tuffe försvarsspelaren. Som kan passa avväpna och inte minst tackla skiten av motståndarna.

Metallkedjan var tyvärr för tam ikväll. De verkade bleka kopior av lördagens match i Göteborg. Men jag förstår att  de inte kan orka spela så varje match.

Hur som hellst så kunde Brynäs ha vunnit denna match. Om spelarna hade idas.

I och med dagens förlustsmatch har Frölunda vädrat morgonluft. Skam den som ger sig och det verkar de ha tänkt.