Äntligen är Elitserien igång!

Äntligen är Elitserien igång! Det innebär också att bloggen sätter igång på allvar.

I går mötte Brynäs Timrå borta och det var riktigt kul att se Elithockey igen!

Matchen började trevande, men Brynäs var det bättre laget i första perioden. Emil Sandin satte 1-0 i PP på ett inte helt otagbart skott. Sandin hade pucken på vänster sida av anfallszon och vek in mot mål för att dra ett dragskott i närmsta hörnet. I pausens spelarintervju sade Sandin att han inte såg något annat alternativ än att skjuta, vilket lät lite konstigt eftersom det fanns flera. Målet innebar att en felplacerad Lindbäck fick en dålig start i sitt nya lag. Avslutet i sig var det inget fel på, men det var ett tveksamt läge att ta avslut på. Dock ska vi som Brynäsare såklart vara glada för att Sandin gjorde det han gjorde, och 1-0 till Brynäs var ett faktum efter den första perioden.

I andra perioden satte Timrå fart och dominerade de första 15 minuterna. Efter Timrås 1-1, ett lite turligt läge där en Timråback tog ner pucken vid blå och sköt när pucken låg på högkant (det blev dock en riktig kanon i krysset), så tog Brynäs timeout. Efter timeouten ryckte Brynäs upp sig och ägde de sista minuterna av den andra perioden – dock utan framgång i form av mål.

Tredje perioden var jämn och chanser utbyttes. Brynäs hade två frilägen signerade Emil Sandin och Andreas Dackell. Sandin blev fint framspelad av Granström, vilket resulterade i en bra räddning av Lindbäck. Vid det andra friläget dribblade Dackell sig igenom hela motståndarlaget och avslutade med en dragning som Lindbäck följsamt räddade. Totalt sett så tycker jag att Brynäs var det bättre laget i den tredje perioden.

I sudden death fick Brynäs PP vilket egentligen inte resulterade i mycket mer än ett farligt skott från Kahnberg som motades med plocken av Lindbäck.

Totalt sett tycker jag att Brynäs var närmare vinst än Timrå. Slutresultatet 1-1 var dock ganska rättvist och som Brynässupporter är jag nöjd med ett poäng i Timrå.

Ingen spelare utmärkte sig extremt i matchen. Markström gjorde en bra match, likaså Silfverberg, Dackell och Lauritzen. De nya juniorbackarna visade att de håller. Värt att notera är också att Lindbäck gjorde en bra match sånär som vid ett läge som resulterade i målet. Somervuori och Kahnberg visade båda fina intentioner men lyckades inte så väl. Det kommer nog framöver…

På lördag möter Brynäs Skellefteå i sin första hemmamatch. Då är jag där.