Härligt Brynäs

Härligt känns det efter seger i Karlstad. Nu är det utjämnat i matcher och Brynäs har nu övertagit igen i antalet hemmamatcher.

Den första perioden var ganska jämn med ett litet övertag för Färjestad. Lite ställningskrig tycker jag.

Men i den andra förändrades matchbilden. Brynäs trappade upp spelet och fick också hjälp av Färjestad genom att de drog på sig några utvisningar. Det är inte lätt att hänga med de kvicka Brynäsarna och därför får man ta utvisningar. Detta första PP i andra gick snabbt. Hypersnabbt. Ja så fort att det var svårt att hänga med framför TV:n. Och det tyckte nog också Färjestadsspelarna som undrade vad som hände. Järnkrok satte 1-0 i detta PP genom en hypersnabb rusch. Johan Larsson var bidragande genom ett fint pass. Sedan ökade Lavander på med 2-0. Bra att de erfarna spelarna fortsätter att producera. Widing hade också ett läge ensam med målvakten men missade.

Skriver ovanstående i andra periodpausen. Nu får vi hoppas att Brynäs håller ledningen. Om jag inte har fel så blir det som vanligt. Inget idiotdefensivspel. Det är framåt som gäller.

Färjestad började bra i 3:e perioden. Reduceringen kom snabbt till 3-2. Det såg ut som om Färjestad tog över. Det måste därför ha varit en kalldusch när Granström gjorde 4-2 genom att valla in pucken på malvakten. Nordqvist gjorde ett bra förspel där. Därefter försökte Färjestad komma igen men Brynäs hade också bra perioder i perioden. Då 2 minuter var kvar tog Färjestad ut målvakten. Då var cirkus Järnkrok-Silverberg igång och Silferberg kunde göra 4-2 genom en snygg dragning förbi några färjestadare.

På slutet visade färjestadarna sin fulhet. Först då Hyvönen gick över alla gränser och blev matchutvisad. Innan hade Järnkrok fått 10 minuter för ett klubbslag mot jag kommer nu inte ihåg vilken. Men förstår Järnkrok då han utsattes för grobianliknande överfall hela matchen igenom.

Härligt att det är utjämnat i matcher. Nästa hemmamatch vinner Brynäs. Att brynäsarna skulle missa så många målchanser som de gjorde sist är bara inte möjligt. Blir det en ny rysare på fredag i Läkerol Arena? Ja mycket talar för det. Färjestad kommer att spela så äckligt diciplinerat som de gjorde sist och försöka kontra sig till seger. Men om Brynäs spelar som i de 2 första matcherna vilket jag tror de kommer att göra ja då är en brynässeger given. Det är mitt tips i alla fall. Brynäs kommer att åka ifrån och sönder Färjestad.

Veckans hittills roligast händelse har inträffat. Seger av Brynäs över Färjestad. Och det i en semifinal. Bättre kan det inte bli.

Segern var en laginsats i första hand. Om jag ska nämna någon i Brynäs blir det Svedberg i första hand. Sedan Järnkrok Silfverberg och Wännström. Bra också av Granström som gjorde sitt tredje mål i slutspelet.

____________________________

När jag skriver det här så spelar AIK och Skellfteå 4:e perioden. Bra gjort av AIK att de vunnit i Skellefteå och kanske också gör det i kväll. Men det hinner jag inte se innan jag publicerar detta inlägg.