Brynäs gör en ny stormatch i Karlstad

Första perioden

Jag skriver det här under första periodpausen och är ganska upprörd. Det var länge sedan jag såg en sån orättvis dom. Det började med att Silfverberg hade en avvaktande utvisning. Sedan förstärkte grobianen Sanny Lindström en knuff bakifrån och tryckte till Svedberg mer än han behövde. Svedberg hade kunnat skadas då hans fall bakåt gjorde så att han ramlade på målramen. I kalabaliken efter blev 3 brynäsare utvisade och bara en färjestadare. Lindström klarade sig. Nu får Brynäs spela 3 mot 5 i början av andra. Svårt.

Färjestad började i ursinnigt tempo men det var få tillfällen att göra mål. Det ursinniga tempot kom snart av sig pga att de drabbades av utvisningar. Tyvärr kunde inte Brynäs utnyttja tillfällena även om flera avslut gjordes. Men de var ofarliga. Däremot gjorde man flera svåra passningar så att färjestadsförsvararna kunde bryta och pucken gå ut i mittzon. Rhodin hade en chans men han borde träna att få siktet mer inställt. Så när som på målskyttet tycker jag Rhodin är en mycket lovande spelare. Om han gör mål också så kommer han snart att vara i samma klass som sina mer nämnkunniga lagkamrater.

Sedan förstår jag inte varför Granström blev utvisad. Där gjorde domarna det lätt för sig.

Gnällspiken Wallin har gjort rätt för sitt namn. En riktig gnällspik.

Andra perioden

Bra att Brynäs klarade trycket med att spela 3-5 och 4-5. Efter utvisningarna hade Ekholm en jättechans men Pettersson-Wentzel gjorde en jätteräddning. Sedan tog Brynäs över spelet mer och mer. Snabba anfall. bra kortpassningsspel och avslut mot mål och slutligen ett mål. Nu gjorde Rhodin det som jag länge har unnat honom ett mål. Fortsätt at göra mål. Molin gjorde ett mycket fint förspel.

Fina anfall följde i 12e minuten. I 13e blev Silfverberg nerdragen men fick ingen utvisning med sig. Kommentatorn trodde det berodde på att han själv höll i klubban för färjestadarn.

2a perioden gick klart till Brynäs. De flyttade upp spelet och hade fint tryck även om Färjestad gjorde några vassa anfall.

Hoppas att det håller i sig i 3:e.

Tredje perioden

Färjestad kom ut och försökte och försökte kvittera. Viljan var det inget fel på men orken saknades. Och Svedberg var en vägg idag. Ett bra försvarsspel inte att förglömma.

Berglund blev utvisad efter 10.31 och Brynäs fick efterhand i gång ett av sina PP som de blivit berömda för. Inne var formationen Silfverberg, Järnkrok och Hansen. Järnkrok som hade chans att skjuta såg att Hansen hade ett bättre lägen. Hansen satte 2-0. Utmärkt.

Därefter spelade Brynäs en väldigt effektiv defensiv. När Färjestad tog ut målvaken redan 3 minuter innan slutet kunde snabbe Ollas göra 3-0. Ridå för Färjestad.

Innan matchen hade jag onda aningar om att Färjestad skulle ta den här matchen. Men de aningarna kom verkligen på skam. Varför vann då Brynäs? Jo för att Brynäs klarade den rasande offensiven i första perioden inte minst genom ett utmärkt försvarsspel och Svedberg som vägg. I andra så körde de snabba brynäsarna slut på färjestadsspelarna som inte hängde med eller orkade efter offensiven i första. I tredje efter 2-0 tyckte jag Brynäs mest spelade på ledningen. Färjestad var inte alls ofarliga men de var sämre än Brynäs enkelt uttryckt.

Bäst måste jag säga att Svedberg var. Han har varit en utmärkt slutspelsmålvakt. Ja han har blivit bättre och bättre. Försvaret gjorde en strong insats. Ekholm var som vanligt mycket bra. Hans snabbhet och skicklighet gör honom till den bra back han är.  I kedjorna har jag svårt att utse någon särskild det var bra över hela linjen med några få undantag. Riktigt kul att de erfarna spelarna som Hansen nätar och att Rhodin som enligt mig är en kommande storspelare kunde göra mål. Man får verkligen beundra de unga hungriga spelarna i Brynäs som i år gjort insatser över förväntan. De spelar så moget och klokt och framför allt offensivt. De äldre erfarna vill man ju gärna ställa större krav på och de har också gjort ett bra slutspel även om några har varit ojämna.

Jag vill inte påstå att Brynäs vunnit semin mot Färjestad. Det är ju inte slutspelat ännu men nog är det en stor uppförsbacke för Färjestad och ett gynnsamt läge för Brynäs.

Om jag inte räknar fel har Brynäs den här veckan vunnit 3 matcher i rad mot Färjestad. Tänk vilken skillnad mot för ifjol. Den här veckan har för mig och säkert många andra varit den bästa hockeyupplevelsen på många år för oss brynäsfans. Och särskilt roligt när det är Färjestad som motståndare.