Efter matchen: Djurgården – Brynäs

Jag skrev inget inlägg efter MoDo – Brynäs. Anledningen var tidsbrist. Om den matchen kan sägas att Brynäs dominerade men inte lyckades göra mål. MoDo fick ett 5 mot 3 läge och lyckades peta in ett. Därav slutresultatet 1-1.

Nyss avslutades matchen Djurgården – Brynäs, en match som svängde oerhört. Brynäs började uselt och låg under med 0-3 efter första perioden. Den perioden vill man som Brynäsare bara glömma.

I andra perioden vaknade Brynäs till liv samtidigt som domare Vinnerborg hittade konstiga utvisningar åt båda hållen. Båda lagen spelade PP, men det var Brynäs som utnyttjade det bäst. 3-0 till hemmalaget blev till 3-1 i spel 5 mot 3 för Brynäs, som också passade på att göra 2-3 efter ett grovt misstag av Djurgården i egen zon som möjliggjorde Dackell att framspela Dixon i friläge.

Strax efter Brynäs reducering till 3-2 åkte man på en kompensationsutvisning. I det boxplayet gjorde Djurgården 4-2 och matchen verkade avgjord. Så var dock inte fallet. Brynäs gjorde 4-3 och jagade i sista perioden kvittering.

Sista perioden bestod av ett Brynästryck likt det man hade under hela MoDo-matchen. Precis som mot MoDo verkade det inte resultera i någonting när Ove Molin helt plötsligt var fri från halva plan efter en tilltrasslad situation. Ove, som fått spela när laget jagat mål i slutet av de senaste matcherna, motbevisade mig och många med mig som kritiserat att han ens varit på isen sista 10 när Brynäs satsat offensivt, och satte distinkt 4-4.

Förlängningen blev mållös, men Brynäs låg närmast en segerpuck.

Frånsett den första perioden så gjorde Brynäs återigen en bra match. Till skillnad från de senaste matcherna så lyckades man också göra mål. Det är synd att man gjorde en dålig förstaperiod som förstörde vad som kunnat varit en fin seger. Lite oroande är att varken Somervouri eller Kahnberg gör mål. Båda går på avslut ur ganska dåliga positioner även om Kahnberg skapar en del lägen för sig själv. Kanske behöver Somervouri den omgivning han hade i Färjestad? Brynäs får ju in en ”ny” center i form av Nordquist snart. Kanske är det brevid Somervouri han bör starta?

Så hur gick det då för Kristian Kudroc? Jodå, han gjorde ett solit intryck. Han åkte i och för sig ut vid ett tillfälle (hakning) men det var under en period då Vinnerborg tog utvisning för all närkontakt. Hade samma situation inträffat i sista perioden då Brynäs jagade kvittering och allt från armbågstacklingar, interference, checking from behind, slashing osv tilläts så hade Kudroc aldrig ens varit nära att åkt ut.

En situation minns jag framförallt från Kudrocs match. Markström hade släppt retur framför mål och 2-3 djurgårdare grötade med Kudroc och en annan Brynässpelare. Kudroc mosade en efter en vilket tillät Markström att ta sin egen retur utan hot från Djurgårdare. Det är så vi vill att Kudroc, och alla andra för den delen, ska agera. Mycket bra ingripande!

På tisdag är det hemmamatch. Då kommer säsongens första trepoängare!