Här har Brynäs några ersättare att titta på…

Inte långt efter att jag skrev mitt senaste inlägg så både såg och hörde jag saker som lät intressanta. Jag, precis som många andra Brynäsare just nu, sätter oss in i Sundlövs situation och håller ögonen öppna efter bra backar som kan ersätta Lars Jonsson. Här är ett par förslag:

Josef Boumedienne
Boumedienne har fått kicken i Minsk och söker ny klubb. ”Bom-bom” gjorde succé i Brynäs under lockouten och har egenskaper som Brynäs behöver. Han har ett stenhårt skott och är stor. Boumedienne söker sig dock troligtvis till ett annat ryskt lag och om inte det går så går han till högstbjudande – vilket antagligen inte är Brynäs. Boumedienne är tyvärr känd som lite av en ”hockey hora”.

Mikko Lehtonen
Lehtonen sägs inte trivas i Frölunda vilket i sådant fall gör honom intressant för Brynäs. Lehtonen spelar fysiskt och har ett hårt skott. Till skillnad från Boumedienne så har han dock även en stark defensiv. Brynäs behöver en hårdskjutande back i PP och båda dessa herrar är sådana spelare. Lehtonen var mycket bra i Timrå förra säsongen och skulle nog må bra av att få större ansvar i Brynäs.

Nolan Baumgartner
Nilan Baumgartner spelar i Canucks farmarlag. Hammarström är som bekant scout för Canucks och har antagligen ganska bra koll på Baumgartner, som är en tvåvägsspelare med ett hårt skott. Han tillhör alltså samma kategori som de ovan nämnda spelarna. En skillnad är att Baumgartner enligt uppgifter har utpräglade ledaregenskaper och antagligen också det Canadensiska jävlaranamma som ofta bidrar på ett bra sätt till lag. Baumgartner har fastnat i AHL och kanske vill pröva lyckan i Europa, för att tjäna lite pengar eller för att visa upp sig i en bättre liga. Sundlöv är antagligen tveksam till att satsa på en Canadensare som inte spelat på stor rink annat än i juniorsammanhang, men om Hammarström talar gott om Baumgartner så kan det även övertyga Sundlöv.

Jag ser hellre Lehtonen eller Baumgartner i Brynäs än Boumedienne. Faktiskt så skulle det vara kul med en till Canadensare. De har ett ”go” som många andra saknar. Helt klart är att Brynäs behöver en tvåvägsspelare med ett bra skott (för PP) och ledaregenskaper (det är Lars Jonsson han ska ersätta). Baumgartner stämmer faktiskt bäst in på den beskrivningen, även om jag såklart inte blir besviken om Lehtonen signar för Brynäs.

Jag återkommer om jag ser fler intressanta spelare på marknaden…