Efter matchen: Djurgården – Brynäs

Brynäs började starkt mot Djurgården på Hovet, och Kokko gjorde 0-1 till bortalaget Brynäs tidigt i den första perioden. Hela den första perioden ägdes av Brynäs även om Djurgården kom upp när man fick chansen i PP. Målmässigt var dock matchen jämn och ställningen 1-1.

I den andra perioden gjorde Brynäs 2-1 genom Somveruori som, precis som jag skrev i mitt tidigare inlägg, är på gång och har börjat producera. 2-1 blev dock 2-2 i PP efter en tavla av Läck och matchen blev även mer jämn spelmässigt.

Den tredje perioden domineras av Djurgården, och de gick också logiskt iväg till 4-2. 5-2 blev slutresultatet.

Bäst i Brynäs var Hietanen, Kokko, Dixon och Somervuori. Spelare som Sundqvist och Bertilsson (som i och för sig gjorde en tabbe vid ett mål) behöver jag knappast nämna längre. Framförallt Sundqvist gör aldrig en dålig match och gör han det så lovar jag att ta upp det.

Som ni ser så har jag gjort ett mycket kort matchreferat den här gången. Det beror på att matchreferat finns i varje tidning. I stället vill jag fokusera på annat.

Eddie Läck
Eddie Läck har varit bra när han fått chansen. I går gjorde han en tabbe på 2-2 målet och ett något svagt ingripande på ett annat mål som inte heller såg helt otagbart ut. Men Läck ska inte lastas för Brynäs förlust. Tvärt om var han mycket bra frånsett de två situationerna och gjorde en klart godkänd insats. Problemet för oss Brynäsare är att vi är vana vid Markström, som är en världsmålvakt, och därför inte vet hur det är att ha en mänsklig målvakt. Under JVM uppehållet så tror jag att Läck kommer att göra ett stabilt intryck och kliva fram som en bra förstemålvakt. Men i dag får i alla fall tidningarna chansen att göra det de älskar mest av allt på denna jord – använda spelares namn i rubriker med tvetydig mening.

Kahnberg
Kahnbergs måltorka börjar nästan bli löjlig. Han försöker och tar en hel del bra avslut, men det vill sig inte. Det har låst sig helt för Kahnberg och man märker att han har tappat suget lite. Jag hoppas verkligen att det lossnar för Kahnberg – det har han gjort sig förtjänt av!

Måltorka
Måltorkan håller i sig. Brynäs ägde den första perioden igår och skulle ha gjort fler mål där. Återigen: Varför skickades Rödin till Mora?