Efter matchen: Brynäs – Luleå

I lördags tog Brynäs emot Luleå. Med ganska välfylld hall (ca 6200 eller nått sånt) och ett lag i poängbehov hoppades man som Brynässupporter på det bästa.

Det vi fick se i den första perioden var i stället ett riktigt bottennapp. Brynäs hade i och för sig en bra femminutersperiod där båda lagen spelade bra men i stort så dominerade Luleå totalt i den första perioden. Ställningen 0-2 var rättvist och kunde ha varit mer.

Tydligen så skällde Czarnecki ut sitt lag efter noter i den första pausen. Som åskådare kunde man också se en förändring i attityd hos hemmalaget. Man tog kampen och tempot höjdes. Både 1-2 och 2-2 kom efter tilltrasslade situationer där viljan var den största anledningen till mål. 2-2 efter den andra perioden fick man som Brynässupporter vara nöjd med, med tanke på den första perioden och med tanke på hur målen kom till.

Brynäs tog över helt i den tredje perioden och pressade på för vinst. Innan matchen hade Czarnecki gått ut och sagt att det var tre poäng som gällde och det märktes att man inte var nöjd med ett oavgjort resultat.

3-2 kom med bara någon minut kvar efter att Hietanen fått en fin framspelning och visat varför han är Brynäs skyttekung den här säsongen. Visst, att Hietanen är skyttekung beror mer på forwards ineffektivitet än att han sprutar in mål, men han har trots allt gjort mycket mål och växt fram tom Lars Jonssons ersättare.

3-2 målet innebar tre poäng – trodde jag. Men Luleå ville annat. I den absolut sista minuten kvitterade Luleå till slutresultatet 3-3 efter en tveksam situation. Vissa hemmaspelare menade på att målet borde dömas bort pga spark, men jag menar att även om pucken gick på benet och in så är det ingen sparkrörelse inblandad. Det är därför ett regelrätt mål. Surt, men rätt ska vara rätt.

I förlängningen jagade Brynäs ett vinstmål för extrapoängen. I förlängningens sista minut sattes också 4-3 av ingen mindre än Magnus Kahnberg. Kahnberg har väntat länge på att få göra mål och jag hoppas verkligen att det har lossnat nu. Man såg hur glad Kahnberg blev och i tidningen läste jag sedan att han bytt till en gammal klubbmodell inför matchen. Kanske var det det som krävdes för att hitta gamla takter. kahnberg var för övrigt en av de bättre idag, och han visade flera gånger prov på initiativförmåga som tyvärr inte ledde till mål under ordinarie matchtid.

Övriga i Brynäs var som vanligt Sundqvist, som tack vare sin inställning nästan aldrig gör en dålig match. Sundqvist är en av Brynäs bäste spelare och gör vad som krävs. När laget har måltorka kan man till och med se ”Sunkan” uppe vid mål för avslut. Annars var även Bertilsson, Hietanen och Sundström bra. Den sistnämnde gjorde även han en bra kämpainsats.

Markström gjorde återigen en bra match och stod i förlängningen för matchens räddning. Helt överspelad slängde han ut plocken från liggande position och räddade ett givet mål. Markström såg tveksam ut i vissa situationer men den räddningen reparerade alla tveksamma returer.

Ny match på tisdag och nu hoppas jag att Brynäs är på gång så som jag tidigare förutsett.