Dagen efter bottennappet i Läkerol Arena

Hade tänkt skriva ett inlägg på ett annat forum i går men det kändes på något sätt tomt efter matchen. Brynäsinsatsen var inte bra. I och för sig hade Växjö en bra målvakt men om Brynäs hade spelat som i flera matcher tidigare hade det gått att få hål även på honom .

Jag tyckte att Brynäs spelade skapligt i första perioden med bra fysiskt spel och med bra inställning. Men ju längre matchen led ju snällare blev man. Och omständigare och ineffektivare. Passningsspelet var för det mesta uruselt. Och för att inte tala om markeringsmissarna framför eget mål. Tyvärr finns dessa missar i stort sett i varje match i alldeles för stor omfattning.

Fastän man försöker glömma förra säsongen och förtränga den så kan det ibland komma jämförelser mellan den och den här som inte borde få förekomma ens i tankevärlden. Det är tankar om försvaret. Förra säsongen var ledningen oförståndig nog att inte se till att det fanns en backuppsättning som klarade av att några blev skadade under säsongen. Nu kommer en gnagande oro fram igen att det blir en upprepning. Enligt vad jag tycker skulle ledningen ha värvat fler backar eller åtminstone en till. I stället för en forward. Nu när Bertilsson och Persson är borta ser försvaret som helhet betydligt svagare ut.

Det verkar som om de nya i Brynäs och de andra som presterar poäng vissa matcher ser ut att vara helt anonyma i andra som igår. Ingen nämnd och ingen glömd. Visserligen kan jag förstå att det är svårt att prestera i varje match men tyvärr finns det inga lätta matcher numera. Här är det lika för alla och alla har också lika tufft program som Brynäs.

Som jag nämnt tidigare i inlägget om förra Växjömatchen så misstänkte jag att när Växjö spelat ihop sig så skulle de bli farliga. De har gjort en hel del bra värvningar och har nu etablerat sig i serien på allvar. Och det verkar vara gott om pengar i klubben. Transatlanterna spelar här som i flera andra lag huvudrollerna. Så även i Brynäs men definitivt inte i går.

Vi får hoppas på att matchen i går var ett bottennapp. Annars tycker jag att Brynäs startat serien bra och glatt oss med flera fina matcher. Men det gjorde de i fjol också från början och försvarsproblemet är detsamma. Tyvärr. Men samma scenario som i fjol kan man bara drömma mardrömmar om.

Publikminskningen förresten. Det spekuleras om den. Men det verkar som om minnet är kort. Jag vet flera som inte ser lika många matcher som ifjol på arenan och det beror på den urusla senare delen av fjolårssäsongen som fick många att göra ett uppehåll och se matcherna på TV i stället. Det behövs en bra säsong för att förtroendet ska komma tillbaka. Brynäspubliken är kräsen och tyvärr är förra säsongens bottennapp en anledning men inte bara den för att publikstödet har minskat.

_________________________________

Hatten av för AIK.

De satte skrytlaget på plats. AIK är ett kämpalag som alltid. 4-1 i Örebro i går. Jag har retat upp mig på ett inlägg som jag läste på Dagens hockey efter Brynäs match mot Örebro. Det är skrivet av en som kallar sen hockeynonsens och nonsens var det han skrev. Han beklagade sig att det inte blev 3 poäng för Örebro. Hela inlägget var barnsligt. Min kommentar tog han inte med. Han skrev också inför matchen mot AIK att det var 3 säkra poäng. Av någon anledning anses denne nonsensskribent seriös på Dagens Hockey. Däremot har de tagit bort många andra bloggare från sidan.

Förra inlägget jag skrev var på Brynäsbloggen där jag gör en liten utläggning om matchen i Örebro och om Örebro i serien.

_________________________________________

Kommer att skriva i fortsättningen mer på några andra bloggar. Ombyte förnöjer.