Inför match: Brynäs – LHC

Brynäs möter serieledande Linköping ikväll i Läkerol Arena. Matchen är hyperviktig om Brynäs vill hänga på slutspels-tåget. Förlust ikväll och nerverna kommer att vara utanpå tröjjorna på lördag i bortamatchen mot Rögle.

Brynäs har ett bra hemmafacit mot LHC i år. Två vinster av två möjliga bådar gott inför kvällens drabbning. Mot detta bör den senaste förlustsviten ställas. Ett Brynäs ur form mot ett serieledande LHC ska på papperet innebära bortavinst. Nu blir det inte alltid som det ser ut på papperet och personligen hoppas jag på 3 poäng ikväll.

Tre poäng skulle inte bara vara viktigt för striden om slutspelsplatser. Det skulle också vara oehört viktigt för självförtroendet. Även om det kanske inte påverkar självförtroendet i bortaspelet så visar det spelarna att de är svårslagna på hemmaplan. Hemmamatcherna kommer att bli avgörande för om Brynäs hamnar i slutspel eller kvalserie. Himmel eller helvete.

Enligt GD och AB:s inför-rapport så kommer Hermansson inte att spela pga den ryggvärk han fick i senaste matchen mot Frölunda. Inget större avbräk för Brynäs då Hermansson inte uppfyllt de förhoppningar man hade på honom inför säsongen. Personligen hoppades jag att Hermansson skulle kliva fram och utvcklas till den målsytt han faktiskt var när han bildade kedja med Bäckström och Månsson för ett par säsonger sedan, men den förhoppningen har brutalt slagits ner.

Jag har funderat en hel del på valet av målvakt. Markström fortsätter i mål, och det är nog det rätta beslutet… Det är viktigt att han kommer ur den svacka som han befinner sig i. Samtidigt tycker jag att det var fel att sätta in honom innan uppehållet då Lindbäck hade gjort en grym match och vunnit poäng åt Brynäs. En vinnande målvakt som är i ett stimm bör fortsätta stå.

Ikväll är det viktigt att de spelare som ska ta tag i spelet och attityden också gör det. Jag tycker att Dackell visade mycket bra intentioner senast mot Frölunda, men han är inte den ende som ska leda med exempel. Ove Molin gjorde också ett par bra prestationer senast och brukar faktiskt kliva fram när det gäller. Dock är Oves problem att han håller i puck för mycket och väntar med eventuella passar eller avslut. Han vill gärna hitta det avgörande passet i stället för att spela runt. Andra spelare som jag tycker bör kliva fram är Lars Jonsson, Daniel Widing, Mad Hansen och inte minst tränare Czarnecki.

I kväll ska Brynäs införa någon form av tittarombudsman som ska kommunicera mellan fans och lag. Det låter som en löjlig kopia av Ekwalls inslag i TV4 under handboll och fotboll, men vi får väll se hur det blir. Förhoppningsvis är våra tittarombudsmän inte lika självcentrerade som Ekwall.

Hittills har jag varit hundraprocentig i mitt tippande här på bloggen. 1 spik av 1 möjlig. Idag kommer jag att få fel. Hjärtat säger Brynäspoäng men hjärnan vill inte riktigt hålla med… Jag tippar ändå 2-2 efter full tid. I sudden death kan allt hända.