Inför matchen: Rögle – Brynäs

Idag spelas säsongens hittils viktigaste match: Bottenmötet mellan Rögle och Brynäs.

Idag måste bortasviten brytas. Idag är det vinst som gäller!

Efter mötet med LHC får man förhoppningar om att det ska kunna bli vinst. Även om LHC-matchen var på hemmaplan där Brynäs vart betydligt bättre än på bortaplan så talar mycket för att det var en liten islossning. Målskyttet lossnade vilket är otroligt viktigt. Målvaktsspelet stämde vilket också är avgörande för om det blir slutspel eller kvalserie.

Jag räknar med att samma lag fortsätter idag som mot LHC. Hermansson är tillbaka men Silfverberg kan absolut inte petas till hans fördel. Den enda förändringen jag skulle kunna tänka mig är att Hermansson går in istället för Vas. Men varför ändra ett vinnande lag?

Brynäs bortaspel har vart katastrofalt dåligt. Det är dax att börja spela på ett annat sätt på bortaplan. Taktiken är uppenbarligen inte lyckad och man förlorar ofta matcherna redan i första-perioden med ett par insläppta mål. Just av denna anledning hoppas jag på ny taktisk styrning. Också förstaperioden blir viktig. Det är där Brynäs förlorat många av sina bortamatcher och det är i förstaperioden man haft svårt hela säsongen. Idag krävs en alert inledning där alla ger 100% från nedsläpp. Vändningen mot Rögle senast var det inget fel på – men man kan inte räkna med att det kan hända igen.

När det gäller Sundlövs fight med Jämtin så verkar det veckla ut sig eftersom. Jag gissar att Sundlöv, som var en känd retsticka och hetsporre som spelare, retade upp Jämtin och fick en smäll. Inget konstigt med det egentligen. Att sedan Pettersson slog till Jämtin kanske inte heller är så konstigt när hans sportchef och vän nyss blivit nedslagen av den senare. Jag förstår att utredning görs men jag tycker snarare att Sundlöv borde sitta på läktaren under Brynäs matcher och att hans portning från spelargången gott kan vara den enda åtgärden till följd av denna soppa.