Efter matchen: Brynäs – HV71

Brynäs är klart för slutspel. Härligt! Man blev det efter att ha genomfört en bra match mot ett potentiellt kvartsfinalmotstånd. Segern var viktig för att säkra slutspel, men också för att sätta sig i respekt inför slutspelet. Men först till matchen:

HV öppnade matchen bäst och skapade oreda i Brynäs zon. Brynäs var dock inte helt ofarliga och hade perioder där man skapade ett bra tryck mot HV-målet. Faktiskt så tror jag att Brynäs hade mer puckinnehav, även om HV71 hade de giftigaste lägena och det mest intensiva trycket. I det läget av matchen så räddade Jacob Markström sitt lag och när Järnkrok gjorde 1-0 till Brynäs så kunde det lika gärna varit bortalaget som tagit ledningen. Dock tycker jag inte att det var helt oförtjänt, och speciellt inte för Järnkrok och juniorkedjan som återigen visade framfötterna.

I den andra perioden hade jag förväntat mig en HV-anstormning. I stället tog bortalaget en hel radda onödiga utvisningar. Visst kan jag medge att endel var väldigt hårda, men med den nivån som domarparet satte i matchen så var det dumt att inte förstå att förseelserna skulle resultera i utvisning. I PP lyckades Brynäs, genom ett distinkt skott från Juuso Hietanen, göra 2-0. Även 3-0 kom i PP då en för dagen något piggare Eero Somervuori sköt in en retur efter en grötig situation framför mål. Somervuori har varit ganska osynlig den senaste tiden men fortsätter ändå att producera. Förhoppningsvis höjjer han sig ytterligare ett snäpp när slutspelet kommer. Detsamma bör också sägas för Dixon som inte alls är lika het som innan uppehållet. Hur som helst så var ställningen 3-0 efter den andra perioden och med tanke på alla utvisningar så var det inte ett helt orättvist resultat.

I den sista perioden hade jag förväntat mig en intensiv HV-anstormning. Inte heller denna gång levde de upp till förväntningarna. Visserligen försökte HV71 forcera, men Brynäs spelade ett mycket bra försvarsspel. Ytterst sällan fick HV komma in i slottet och få till de riktigt farliga lägena, och när man gjorde det så stod Markström alltid i vägen. Dock var majoriteten av gästernas avslut ofarliga skott utifrån som Markström, med fri sikt, lätt motade. Det blev faktiskt aldrig riktigt farligt, och på slutet märktes det att HV redan börjat blicka mot nästkommande match.

Bäst i Brynäs idag var juniorkedjan, som bara blir bättre och bättre. När de inte gör mål så drar motståndarna på sig utvisningar i sina försök att stoppa dem. Även försvaret måste hyllas efter att ha hållit nollan mot HV71. Markström och lagets backar kanske framförallt, men även forwards som bidrar till lagets försvarsspel. Kul att se att både Löf och Sundström vuxit in i rollerna och framförallt Sundström imponerade på mig igår.

Nu ser jag fram emot slutspelet. Jag kommer att skriva ett inlägg idag eller i morgon om hur jag ser på det. Stay tuned!