Efter Kvartsfinal 3: Brynäs – Djurgården

Min analys av kvartsfinal 3 mellan Brynäs och Djurgården var att Djurgården gjorde en bra match och att Brynäs gjorde vad som förmodligen är säsongens sämsta insats.

Jag börjar med Djurgården: Stockholmslaget spelade bra och hittade några fina kombinationer i vissa kontringar. Dock spelade de inte alls så bra som de gjorde i matchseriens första match där de stundtals totalt dominerade. I stället fick de idag en tacksam uppgift mot ett lag som för dagen skulle ha svårt att hålla sig kvar i Allsvenskan.

Brynäs spelade under all kritik. Den första perioden var visserligen okej, och Brynäs var det bättre laget. Men Brynäs skapade alldeles för få chanser och tog för få avslut. De enda som försökte var, som vanligt, juniorkedjan. De är hittills i slutspelet Brynäs bästa formation. Även Kahnberg försökte stundtals men var alldeles för ensam.

Brynäs spelade slarvigt och oinspirerat. Innan matcherna har vi, i introt, fått höra diverse spelare säga att de aldrig viker ner sig. Introt är ändrat i slutspelet, och det kanske har sin anledning. Idag vek Brynäs verkligen ned sig. Man vek ned sig spelmässigt och attitydsmässigt. Vid ställningen 0-4 inför den sista perioden så var den enda förhoppningen inför den sista perioden att någon Brynäsare skulle ta en fight för att visa att de fortfarande bryr sig. Så blev dock inte fallet. Om det beror på oinspiration eller att diciplinnämnden består av okunniga pajasar som förmodligen stängt av spelare resten av säsongen vid ett vanligt slagsmål vet jag inte. Hur som helst så var det patetiskt att se.

Brynäs måste rycka upp sig, och det rejält. Flera spelare spelar under all kritik. Ove Molin gör sina sista matcher i Brynäs men verkar ändå sakna inspiration. Dackell verkar hå fått i sig lugnande medel efter sina huvudproblem. Hansen är sämst på banan och spelar fegt. Dessa tre spelare är spelare som ska kliva fram när laget behöver det. De är rutinerade ledartyper som ska visa vägen. Istället viker de ner sig totalt.

Czarnecki behöver visa att det här spelet inte är okej. Han behöver bänka spelare. Sandin sitter på bänken och även om han inte varit bra när han fått chansen den senaste tiden så kan han inte vara sämre än Hansen. Sätt in Granström på centern och låt Sandin spela i den kedjan. Sätt upp Hansen på läktaren och låt Wännström sitta på bänken. Kanske kan han ersätta någon annan besvikelse en bit in i nästa match.

Förstakedjan producerar inte alls. Vad det beror på vet jag inte. Det jag vet är att de spelar dåligt och oftast är tillbakapressade i egen zon. Förstakedjan verkar matchas mot Djurgårdens förstakedja – en match i matchen de förlorar. Jag föreslår en förändring av förstakedjan. Somervuori, som är den enda som försöker någonting i offensiv väg i förstakedjan, kan gå in med Kahnberg och Nordquist för att bilda en offensiv kraft i laget tillsammans med juniorkedjan. Kedjan Dackell – Dixon – Molin kan agera checking line och möta Djurgårdens förstakedja för att spela 0-0. Den förändringen skulle säkra en offensiv kedja och en defensiv kedja. Samtidigt skulle kedjan med Lauritzen och Granström, som varit okej, bli fulltaliga när Hansen byts mot Sandin eller Wännström. Juniorkedjan bör inte röras då den är den enda enhet som fungerar väl.

Grönholm blandar och ger. Den finske backen varvar grymma byten där han håller puck och tar helt rätt beslut, med byten där han gör bort sig och som idag ger bort mål. Brynäs har en svag punkt på backsidan, men jag tycker att man ska behålla det som det är. Löf känns osäker att slänga in. Med facit i hand skulle man behållit Kudroc. Han hade varit nyttig i slutspelet.

Brynäs måste få igång en första-kedja. Den tidigare så framgångsrika förstakedjan producerar inte och tiden börjar rinna ut. Nu behöver Czarnecki agera och hur jag tror blir bäst ser ni ovan. Utäver detta så kräver jag lite jävlaranamma. Brynäs påstår att de aldrig viker ner sig. Nu är det upp till bevis!