Efter matchen: Skellefteå – Brynäs

På lördagskvällen mötte Brynäs Skellefteå på bortaplan. Efter matchen mot Södertälje så hade bortalaget en hel del att bevisa, och man försökte göra det genom att spela anfallshockey. Brynäs inledde matchen grymt offensivt och spelade stundtals ut hemmalaget. Czarneckis totala omvaskning av formationerna verkade ge önskad effekt, och Brynäs spelade riktigt bra, offensiv, hockey. Trots detta så slutade matchen i förlust och Brynäs får åka hem poänglösa.

Här är highlights från matchen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PnjD3i8Z7iI[/youtube]

Brynäs ägde den här matchen. Man hade flest lägen och borde ha gjort flest mål. Visserligen så tummade man på försvarsspelet i sin vilja att skapa någonting framåt, men trots stundtals dåligt försvarsarbete borde man tagit med sig tre poäng hem.

Förlusten berodde främst på tre faktorer:

Ineffektivitet. Brynäs skapade chanser men gjorde inte mål. Detta har vi vant oss vid de senaste säsongerna. När vi tidigare har haft Markström i mål så har det räckt med tre gjorda mål för att vinna matcher. Nu är situationen en annan. Hur som helst så borde Brynäs avgjort matchen vid ställningen 3-3 i sista perioden då man fick en radda power play. Man hade chanser, men var inte tillräckligt effektiva. Det var Skellefteå.

Målvaktsmatchen. Brynäs förlorade målvaktsmatchen. Den förre Brynäsaren (och tillika mitt förslag på värvning inför säsongen) Joacim Eriksson vann målvaktsmatchen mot Björn Bjurling. Bjurling gjorde inga uppenbara missar, men vissa mål såg lite väl enkla ut och han gjorde inga matchavgörande räddningar – det gjorde Eriksson. Jag hoppas vi får se honom i Brynäsdressen snart igen.

Aggressivt anfallsspel, passivt försvarsspel. Brynäs spelade ett aggressivt anfallsspel – kul! Dock var försvarsspelet stundtals allt annat än aggressivt. Vid ett mål åkte en Skellefteå-spelare från egen zon, genom mittzon och in i Brynäs zon där tre Brynäsare backade hemåt. Istället för att gå på fick SAIK-spelaren måtta in ett skott som gick i mål. Bertilsson var närmaste back och han borde gått på tidigare. Han får skylla på att det var säsongens första seriematch. Vid fler tillfällen spelade Brynäs passivt i egen zon och blev utspelade.

Summa sumarum är att Brynäs var bättre än Skellefteå och borde ha vunnit matchen.

Det är svårt att ta ut vilka som var bäst i Brynäs – många var väldigt bra. Silfverberg är i storform och även Lauritzen gjorde en bra match. Nordquist gjorde mål och var piggare än vanligt. Ja – många spelare var bra, helt enkelt.

————————————————————————————————————————————-

Jag sågade Brynäs första PP-uppställning ganska rejält senast. I matchen mot Skellefteå gjorde de mål direkt. Svar på tal? Visst, men vad gjorde de i den tredje perioden? Jag står fast vid min kritik och börjar nästan tycka synd om Clarke som tvingas stå som ensam back på blålinjen.