Efter matchen: AIK – Brynäs

Det var två hungriga lag som möttes när AIK tog emot Brynäs i Stockholm. Båda lagen försökte spela en offensiv hockey vilket bäddade för en rolig match. Här är highlights:

Brynäs såg länge ut att gå mot en komfortabel seger efter att Dale Clarke hållit sig framme på en retur, och Silfverberg satt 2-0 när han och SOmervuori kom mot en ensam AIK-back. I det här läget tänkte jag att det var klass-skillnad mellan lagen, men AIK reste sig och gjorde matchen spännande i den tredje perioden.

För Brynäs så tycker jag att det var en lagvinst. De unga spelarna skapar farten och ett bra anfalls-spel (Silfverberg visar oförskämt bra form och Rödin var riktigt bra i den här matchen), men även äldre spelare som Dackell och Sundqvist bör ges en eloge efter denna match. När AIK fick PP efter PP så är det dessa spelare som kliver fram. Visst är det kul att en ung spelare som Järnkrok kan spela BP, men Brynäs boxplay hänger på Dackell, Sundqvist, Jonsson osv. När Brynäs försöker behålla ledningen i sista perioden så blir boxplay avgörande.

I övrigt så var Svedberg stabil. Han ser mer och mer ut som den förstemålvakt jag inte trodde han skulle bli. När Bjurling har sviktat så har Svedberg visat sig vara en stabil målvakt. Tur för oss det som annars hade stått med två svajiga målvakter.

Järnkrok var blek men gjorde mål. Det bäddar väll för en 4a i Geflesporten?

Nolander var andreback i AIK och spelade väldigt mycket. Kul för honom, men också talande för vilken skillnad det är mellan lagen.

Ekholm gjorde återigen en riktigt stabil insats. Jag säger det igen: Han är Brynäs bästa värvning inför den här säsongen.

Hur kunde Hansen missa öppet mål i den tredje perioden? Skjut högt när du har öppet mål och målvakten ligger klistrad mot isen!

Nån mer än jag som lade märke till att kommentatorn på Canal+ var partisk? Han närmast jublade när Brynäsare blev utvisade och tyckte att AIKare ”fullföljde på mål” när crosscheckingar delades ut i Brynäsares ryggar. Det blir komiskt när Brynäs vinner, men om AIK vunnit och kommentatorn gottat sig åt det så skulle det vara väldigt irriterande. Ganska oprofessionellt.