Wayne Fleming till Brynäs?

AB och GD sporten ställer i dag frågan om Wayne Fleming är på väg tillbaks till Brynäs. Artikeln hittas här. Gävlesporten incinuerar alltså att Czarnecki skulle vara på väg att få sparken.

Hela artikeln känns som en reporters försök att få Niklas Czarnecki utbytt mot Wayne Fleming. Att Brynäs (läs: Sundlöv) skulle ha några sådana planer tror jag inte ett dugg på. För det första så var Brynäs nederlagstippat inför säsongen. Spelarmaterialet såg tunnare ut än året innan då man slutade sist, med en förlorad målkung som toppen på spelarförlust-berget. Mitt i detta kom en tränare som lyfte laget till serietoppen och media blev lyriska. Att det har gått sämre på slutet tyder enligt min mening inte på en dålig tränarinsats av Czarnecki, utan snarare på annat. Jag kommer till det snart…

För det andra så tyder inget på att Sundlöv skulle byta tränare mitt i en djup svacka. När han tidigare bytt tränare har det varit efter en extremt lång svacka, när laget snarare befunnit sig i ett hopplöst tillstånd. Sena ageranden med andra ord.

Nej, det känns snarare som en reporter som försöker göra en höna av en fjäder. Wayne Fleming är en skicklig hockeytränare, och jag skulle inte ha något emot om han tog över Brynäs något år framöver inför en säsong.

Själv tror jag på kontinuitet i tränarfrågan. Se på storlagen i fotboll. De har samma tränare år ut och år in. På det sättet kan lagen värva spelare som är skräddarsydda för just den coachens taktik.

Lösningen i dagens läge, som jag ser det, är inte att sparka Czarnecki. Niklas brister i sitt ledarskap ligger i matchcoachningen. Lösningen är att skaffa in en eller två assisterande tränare som är skickliga matchcoacher. Tränare som manar på sina mannar och som har tallang för att ta ut de för dagen hetaste spelarna för en eventuell avgörande tredjeperiod. Att t.ex. slänga in en tränare som Janne Larsson som andretränare är menlöst. Janne var en smart spelare, men som tränare tror jag inte på honom. Den placeringen känns snarare som en nödlösning när klubben ville få bort honom från marknadsenheten.