Efter match: Brynäs – Djurgården

Här kommer ett väldigt sen ”efter match” inlägg. Eftersom ämnet är ganska uttömt så kanske jag svävar ut lite :).

Ruskigt skön seger mot Djurgården! Väldigt viktigt! Nu tror alla på slutspel och uppladdningen har redan börjat. Men är det verkligen dax för det nu?

Brynäs ligger 6 poäng före Djurgården. De kommande matcherna är mot HV71 borta samt Timrå och Färjestad hemma. Brynäs har sämre målskillnad än DIF så det om lagen hamnar på samma poäng kan vi glömma slutspel.

Nu tar vi det match för match. HV71 borta är en mycket svår match. Seger och även jag blickar framåt mot slutspelet. En seger skulle också vara psykologiskt viktgt om Brynäs ställs mot just HV71 i en kvartsfinal. Men förlorar Brynäs samtidigt som Djurgården vinner sin match mot Skellefteå (som för övrigt ligger på samma poäng som Brynäs) är DIF bara 3 poäng efter med bättre målskillnad. Brynäs ställs då mot Timrå hemma, och även om man har ett fins hemmafacit så kan även detta bli förlust. Det skulle i så fall innebära att Djurgården går om och Timrå drar ifrån. Skellefteå, som i den omgången möter Luleå borta, kommer vid förlust att ligga på samma poäng som Brynäs. I det här scenariot ligger Brynäs, Djurgården och SAIK på samma poäng, samt Timrå 3 poäng före (Timrå möter Frölunda nästa omgång vilket jag gissar blir förlust). I det här scenariot ligger Brynäs utanför slutspel, på målskillnad, inför den sista omgången då man möter Färjestad hemma. Djurgården möter Frölunda borta och Timrå tar emot Luleå. En riktig rysare, med andra ord!

Det ultimata är självklart om Brynäs slår HV71 i morgon, vilket faktiskt inte är helt osannolikt med tanke på tidigare facit mot just HV på bortais. Annars följer ännu en hyperviktig match mot Timrå hemma där Brynäs, beroende på andra resultat, antagligen säkrar slutspelsplatsen.

Jag kanske verkar vara negativ här, men jag tror faktiskt på slutspel. Min poäng är dock att ingenting är klart och det jubel som Brynäsfans generellt står för snabbt kan tystas vid en kort formsvacka.

Det skulle vara riktigt skönt med vinst mot HV, Timrå OCH Färjestad. Då skulle Brynäs inte bara klättra i tabellen och bli vald av lägre rankade lag utan också komma in i ett slutspel med självförtroende. Har man dessutom slagit den framtida kvartsfinalmotståndaren är det ett bra psykologiskt övertag.

Jag har klart för mig vilka lag jag vill att Brynäs undviker i ett slutspel, men eftersom ingenting är klart ännu så väntar jag med det inlägget.

Som sagt, inte allt för mycket ”efter matchen”-snack nu… Checka tillbaka (dock inga höga armbågar, klubbor eller ens för hårt med tanke på domarnas standard i årets elitserie) senare ikväll och läs min inför-rapport inför HV71 – Brynäs.