Silly Season-uppdatering

Min ”säkra källa” som sa att Dixon var muntligt överens med Brynäs visade sig ha fel. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att källan var den näst bästa Dixon-källan, förutom Dixon själv. Det är synd att Dixon inte skrivit på, eftersom jag tror Brynäs hade behövt den spelartypen.

Istället för Dixon gjorde Brynäs klart med Daniel Widing. Widing är omtyckt i Gävle och är både en skarpskytt och en kämpe. Personligen gillar jag honom mest för hans sätt att stå upp för laget och för sina lagkamrater, men självklart är målskyttet det som Brynäs framförallt behöver nu när Somervuori och Kahnberg försvunnit. Förhoppningsvis kan några unga spelare bidra till att fylla de luckor som uppstått, för jag tror inte att tex Lavander ersätter någon av de två spetsspelarna. Lavander kommer snarare att kunna hjälpa spelare som Silfverberg, Järnkrok, Larsson eller Widing att producera.

Apropå SIlfverberg så är det väldigt ovisst hur det blir med honom. Här om dagen sa han, till Geflesporten, att han gärna ville skriva kontrakt med Ottawa men bli utlånad till Brynäs under den kommande säsongen. Det arrangemanger, som Brynäs tidigare gjort med både Rödin och nu senast Johan Larsson, passar bra. Det är bättre, för Brynäs, att behålla spelaren ett år till än att han väljer AHL som NHL-förberedelse. Det senare har ju som bekant Ekholm valt att göra.

Ekholm ja. Tyvärr så försvinner han lika snabbt som han slog igenom. Det är riktigt synd för Brynäs, som såg ut att få en riktigt bra backbesättning, men ett förståligt beslut. Jag antar att Ekholm räknar med att spela i AHL under nästa säsong för att sedan försöka ta en plats i NHL. Tyvärr länar det ett stort hål på backsidan, som inte kommer att kunna fyllas.

Som jag tidigare skrivit så ser jag Gunderson som Hietanens ersättare. Den tilltänkte ersättaren, Dale Clarke, lyckades inte alls fylla hålet som Hietanen lämnat. Istället klev Ekholm fram som lagets förste/andre back tillsammans med Lars Jonsson. Eftersom Brynäs alltid är fattiga och aldrig värvar för att förbättra laget så försöker man i vanlig ordning att ersätta en bra spelare med en annan. Därutöver hoppas man att några unga spelare ska slå igenom, precis som Ekholm gjorde. När nu Ekholm sticker så tror jag inte att han ersätts med en spelare i liknande kaliber. Jag kan faktiskt tänka mig att han inte ersätts alls.

Med Dixon, Widing, Ekholm och Silfverberg i laget hade jag väldigt stora förhoppningar inför nästa säsong. När nu varken Dixon eller Ekholm finns med så måste förväntningarna sänkas. Brynäs förhoppning måste vara att fler unga spelare slår igenom, samt att Silfverberg och Jernkrok fortsätter att vara tongivande spelare. Bara då kan man bli ett topplag. Som Brynäsare måste jag tro på att det kan gå vägen, men jag kan konstatera att drömmarna om SM-Guld som kom för ett par månader sedan inte riktigt finns kvar. Om Silfverberg dessutom försvinner så kanske vi istället får börja blika nedåt…