Efter matchen: Brynäs – HV71

Tyvärr missade jag Brynäs premiärmatch mot Linköping och kan därför inte säga så mycket om den. Vad jag hört är att Brynäs gjorde två bra perioder men inte riktigt orkade hela matchen. I kvällens match mot HV71 var jag dock på plats och kan bulda min egen uppfattning om matchen.

Brynäs första hemmamatch började på ett riktigt bra sätt och hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt. Min känsla var att Brynäs hade full kontroll över den första perioden och hade ett stort övertag i puckinnehav. Man parkerade ofta i HVs zon och avväpnade gästerna till synes enkelt i mittzon när de försökte gå till attack. Dock skapade Brynäs ganska få chanser och hade svårt att få till giftiga avslut. Undantaget var i powerplay då man var väldigt effektiva. 1-0 oc h 2-0 kom i PP och det är skönt att spelet i numerärt överläge startat bra den här säsongen.

En spelmässig vändning skedde när Brynäs åkte på ett antal kompensationsutvisningar i den andra perioden. När HV fick chansen att spela PP så skapade man tryck, ett tryck som man kunde fortsätta med när Brynäs blivit fulltaliga.

I den tredje perioden gjorde HV71 en kraftansträngning men lyckades aldrig skapa de riktigt farliga lägena, och Brynäs kunde till synes enkelt hålla undan.

Mitt första intryck av Brynäs, den här säsongen, var att man lyckats skapa fyra bra kedjor. De tre förstakedjorna är producerande enheter och fjärdekedjan är, till skillnad från de senaste säsongerna, inte en slask-kedja. formationen Dackell-Granström-Larsson är intressant och kan utvecklas medan Lavander-Järnkrok-Silfverberg känns given likaså Lauritzen-Nordquist-Widing. Fjärdekedjan med Ollas-Hansen-  är förvisso en checking-line men de bidrar även offensivt på ett bra sätt. Tyvärr innebär dessa kedjor att Rohdin, som är något av en personlig favorit, blir utanför laget.

Dagens match avslutades med ett jätteslagsmål där Bertilsson och Svedberg var de mest aktiva Brynäsarna. Med andra ord: Vinst och slagsmål. Vad mer kan man önska?

Det är alldeles för tidigt att säga någonting om årets upplaga av Brynäs, men jag har en bra känsla inför säsongen. Kan man bara knyta upp en klassback a la Ekholm så hoppas jag, för första gången på länge, på SM-guld.