Inför Slutspelet!

Färjestad valde Brynäs – som väntat. Brynäs är helt uträknat – som väntat. I media ser man hur FBK-spelare sublimt tagit ut segern i förskott – som väntat.

Vad talar då för Brynäs? Jo, precis det jag just nämnt. Att Färjestad och hela hockeysverige tagit ut segern i förskott är vad som talar för Brynäs. Det sänker inte bara Färjestadarnas prestation, utan kan också fungera som tändvätska för Brynäsarna. De blir nedskrivna på ett nästan hånande sätt och den normala reaktionen till det borde vara ökad kämpaglöd!

Czarnecki har hela säsongen pratat om hur målet är att ta sig till slutspel. Han har inte nämnt vad som kunde hända i detta slutspel. Såhär i efterhand kan jag tycka att det hade varit smartare att säga att Brynäs ska ta sig till slutspel och se till att övriga lag får slita som hundar för att kunna slå ut laget. Då hade man vart bättre psykiskt förberedda. Nu kan bara Czarneckis uttalanden tolkas som att Brynäs är nöjda med slutspel. Mättnaden FÅR inte finnas där! Känner spelarna mättnad över att ”bara” ha tagit sig till slutspel så är det helt kört mot det ruskigt starka Färjestad.

I morgon inleds slutspelet hemma mot FBK. Det är i slutspelet som slitvargarna kan bli till hjältar. Jag hoppas att spelare som Granström, Widing, Dixon, Sundqvist, Andersén med flera kliver fram ytterligare ett steg. Jag kommer ihåg senaste gången som Brynäs kom till slutspel och hur Daniel Widing klev fram. Det slutspelet gjorde honom till den spelare han är idag och var säkerligen otroligt viktigt för honom. Nu är det dax igen för Widing och även för andra spelare. Spelare som Hermansson och Alcén är sådana spelare som haft ungefär samma nivå på spelet som Widing hade då. Med andra ord kan de höjja sig – bara de kämpar och visar hjärta.

Nu jävlar måste det bli vinst på torsdag. Inget annat finns!