Ridå!

Jag skrev tidigare om hur viktigt det var för Brynäs att vinna den första hemmamatchen i kvartsfinalserien. Igår förlorade man med 0-2 mot ett Färjestad som egentligen inte imponerade. När jag tidigare skrev om hur viktigt det var att vinna just gårdagens match så mörkade jag lite. OM Brynäs skulle förlora första matchen så ville jag inte ha ”försagt” mig och visat att jag då gett upp hoppet. Men nu ska jag vara ärlig… Brynäs skulle ha vunnit för att ha haft någon chans.

Det enda som kan vända det här är om hela Brynäs får något form av glädjefnatt. Vinner man t.ex. nästa match, som är en bortamatch, och på så sätt får självförtroende så är det möjligt. Möjligt ja… men inte troligt. Jag tror att Brynäs åker ut med 4-1 i matcher. Hemmamatcherna var livtviktiga för att ha en chans och nu är det tyvärr kört.

Vad gör då FBK bättre än Brynäs? Visst, dom har dyrare spelare med längre meritlistor som tidigare producerat i andra ligor (ja, det är i stor utsträckning ett köplag nu när Jönsson och co. syns mer i media än på isen). Kanske ligger felet till viss del där, men jag tror också att det till stor del ligger hos Brynäs. Respekten är för stor. Färjestad gick rakt mot mål i sina attacker och hamnade enbart i hörnen när Lindbäck eller en back styrt ut dem dit. Brynäs å andra sidan anföll genom att först gå ner i hörnen och sedan leta omöjliga pass in i mitten. Det fungerade inte.

Brynäs måste gå mer på mål. In i zon och skott för retur. IN PÅ MÅL! Ja, det tror jag är receptet.

Micke Lind är en joker. Igår såg man verkligen vilken spelkänsla Lind har. Flera gånger hittade han fina passar som ledde till lägen. Tyvärr fick inte Micke spela allt för mycket (vilket är naturligt efter skada) utan spelare som Molin och Hansen, som inte producerat de senaste 5-10 åren, fick förtroendet i slutskedet av matchen.

Lindbäck klev fram och var bra, även om han inte sattes på några jättestora prov.

Widing-Dixon-Dackell var Brynäs främsta anfallsvapen även om Molin-Hansen-Lauritzen drog iväg några fjuttar på mål. Tillåt spelare som har något att vinna att kliva fram. Vad spelar Ove för? Visst, Ove brukar kliva fram när det gäller men det finns också andra spelare som väntar på chansen att få göra detsamma.

Media snackar om hur överlägsna FBK var. Det var nog mest baserat på seriespelets statistik och laguppställning för den match jag såg var jämn och det logiska hade vart ett oavgjort resultat.

Nu blir det förlust i Karlstad, tyvärr. Jag hoppas på vinst, men tror inte det är realistiskt. Som Brynäsare så känns det förjävligt att det blev torsk i första hemmamatchen…