Semi nr. 3 Färjestad-AIK

Skriver det här i första periodpaus. Ställningen är 1-1. Färjestad har haft en konstant press i AIK:s zon men har haft svårt att få iväg skott mot mål. Deras mål var också ett riktigt skitmål sedan Paulsson fält backen Nemeth så att han inte kunde förfölja honom. I och för sig så gjorde också Nemeth misstag när han överlistades av Paulsson men fällning var det. Pucken gick in mellan Fasths benskydd och det var första gången jag tycker att han släppte in ett billigt mål. I och för sig har han gjort många bra räddningar i perioden och klarat svåra saker.

Vad jag märkte ganska snabbt var att Fula Färjestad återkommit. T.ex. Sanny Lindströms överfall med armarna i ansiktet på en AIK-are. Ett riktigt grobianöverfall. Sedan blev Prästberg skadad då han åkte på Zednik som inte gjorde ett dugg. Skulden var helt och hållet Prästbergs. En reporter hörde att grobianen Kåberg frågade vem som hade ”tacklat” honom. Återstå att se om det blir ett nytt överfall.

AIK:s mål var snyggt i PP. 2 färjestadare blev kvar i AIK:s zon sedan de i i övermod anfallit och blev kvar när AIK gick till ett snabbt anfall. De gick rätt på mål i stället för att ställa upp PP-formation. Bra.

————————

Skriver det  här i andra periodpaus. Under de första 5 minuterna i andra så ligger inte Färjestad på som i förra perioden. AIK kommer in i spelet mer. Men sedan så blir övertaget stort igen med äckligt långa anfall i AIK-zonen. AIK:s  försvar sviktar påtagligt och bäddar för 2 mål av Färjestad.

2-1 gör Junland efter röra i AIK-försvaret. 3-1 gör Dick Axelsson efter felpass av en AIK:are. Strax innan hade AIK en jättechans att kvittera.

AIK har svårt att komma igenom Färjestads försvarssköld. Deras försvar är bland de bättre man kan se i elitserien och har sett också förresten.

Strax före paus har Bång möjlighet att reducera men det är inte lätt med de slag han får ta emot innan.

Rönnqvist gnäller i paus. Han undrar vad AIK håller på med. ”De vill inte spela hockey” ungefär så säger han.

Tärnström intervjuas också. Han säger att de inte gör något bra i kväll men ska samla ihop sig och försöka göra en bra 3:e period. Han är besviken.

Fasth har sett mänsklig ut den här perioden. Men han har inte haft det stödet av försvaret som han är van vid.  Och han är ju inte övermänsklig han kan ju inte göra fantommatcher hela tiden.

————————–

AIK försöker och försöker i 3:e perioden. 4.08 gör Oscar Ahlström mål direkt efter tekning med ett distinkt handledsskott. Nu är det spännande. Kan AIK kvittera?

I 6:e minuten fälls en AIK:are i Färjestads zon. Varför inte utvisning? Grisspel lönar sig i kväll för Färjestad. I 9:e ser det också ut som om det hade kunnat vara en färjestadsutvisning. Vid en dubbelutvisning spelar Lund att han får ont. Den absolut bästa skådespelarinsatsen hitills den här säsongen.  Han borde ha fått 2 till.

I slutet tar AIK ut Fasth. Men de lyckas inte med något. De ser slutkörda ut. Allt blir fel och Färjestad kan göra 4-2 i öppen kasse.

AIK kunde tyvärr inte stå upp i kväll mot Fula Färjestad som hade flera sekvenser av fulspel. De var numret större än AIK i kväll. De har ett ruggigt bra försvar och skickliga forwards som ofta har äckligt långa anfall. Det är svårt att stoppa dem.

Redan ny match i morgon i Globen. Hoppas det då blir reducering i matcher.