Bill Sweatt klar för Brynäs

Efter att ha varit på fiskeresa i en vecka så kom jag hem till en glad nyhet: Brynäs har gjort klart med ännu en AHL-forward. Bill Sweatt heter det nyaste tillskottet i Brynäs trupp. Här är en video där Bill presenterar sig själv då han spelade i Chicago Wolves:

Bill Sweatt beskrivs som en snabb spelare vilket brukar passa sig ganska bra i Elitserien (eller SHL som det numera kallas). I AHL har han gjort ca ett poäng varannan match vilket får ses som ganska bra. På grund av tuff konkurrens i Vancouvers organisation har Sweatt haft svårt att slå sig in i NHL. Att han fått chansen ett par gånger ser jag som att han legat nära och presterat på ett bra sätt i AHL.

Sweatt har spelat i landslaget i diverse åldrar och blev säsongen 05/06 utsedd till turneringens bästa forward i U18-VM där hans USA också tog guld. Vancouver draftade Sweatt i den andra rundan (38 totalt) vilket visar att han har en stor potential. Förhoppningsvis får han chansen att visa den, och blomma ut på allvar, i Brynäs under nästkommande säsong!

Här är två andra videos med highlights från Bill Sweatt:

I och med värvningen av Bill Sweatt så har Sundlöv värvat två AHL-forwards, som utlovat. Jag tror mycket på dessa två herrar som förutom poängproduktion samt spel i special teams (PP/BP) antagligen kommer att bidra med den Amerikansk-Kanadensiska vinnarmentaliteten och det ”go” som de gjort sig kända för på den andra sidan Atlanten.