Om oss

Brynäsbloggen har nu varit aktiv i 3-4 säsonger, ända sedan Sportbloggar.nu bloggnätverk startade. De första åren fanns bara en skribent här på bloggen (Olof) men inför säsongen 2013-14 tillkom Rollo som ytterligare skribent. Här är kortfattat om oss som skriver på Brynäsbloggen:

Olof

Jag har följt Brynäs sedan tidigt 90-tal. Som liten tog min pappa med mig till Gavlerinken och mycket snart hade vi seriebiljetter. 1993 var jag som 11-åring på plats och såg Brynäs vinna SM-guld.

Efter att ha flyttat från Gävle på grund av jobb så sade jag säsongen 2013-14 upp min seriebiljett. Istället fortsätter jag att följa Brynäs på TV och se matcher live när det ges tid.

Mitt roligaste Brynäs-minne på plats är tveklöst SM-gulden 1993  och 2012 då jag båda gångerna var på plats (1999 var jag inte på plats i Ö-vik). Även flera semifinalser har varit riktiga höjdare. Jag minns Brynäs krossning av Malmö med 2-1 i matcher. 8-0 & 5-0 på hemmaplan. Även semifinalrysarna mot Luleå är fina minnen. 2012, då jag fortfarande hade seriebiljett, var jag på plats för att se ännu ett SM-Guld och det faktum att Brynäs åter var på toppen, tillsammans med den otroliga stämningen i hallen, var en höjdpunkt.

SM-finalen mot HV71 är ett dystrare minne. Det är även de säsonger då det gått sämre. Det har ju varit ett par på senare år…

Jag förblir ett troget Brynäsfan som med kritiska ögon granskar klubben och laget. Jag tycker att en riktig supporter ska ha åsikter och ge konstruktiv kritik. Det är just detta som jag har som målsättning här på bloggen.

Rollo

Har sedan i början av 90-talet haft säsongskort först på Gavlerinken numera Läkerol Arena utom under några år. Jag utger mig inte som nån hockeyexpert och det jag skriver är enbart mina funderingar och vad jag ser på matcherna. Jag är ingalunda objektiv utan en sann brynäsfan. Jag varvar brynäsfanatiska inlägg med lugnare och mer iaktagande och ibland kritiska. Hur som helst så är hockey den absolut bästa sporten. Fart och fläkt. Fotboll är tråkigt även om jag kollar Gefle IF:s matcher på TV och någon sällsynt gång bakom någon pelare på Strömvallen. Om någon inte vet vad pelare betyder är det pelare på en omdiskuterad läktare som egentligen borde rivas men som bevaras som kulturminne. Höjdpunkten som Brynässupporter var guldet för Brynäs under våren 2012 och 1999. Kommer också ihåg 1993 då Dackell avgjorde mot Luleå. Jag hoppas få uppleva guld igen.