Både bra och dåligt besked för Brynäs

Det bra beskedet är att Granström stannar i Brynäs. Han är en karaktärsspelare som behövs i laget. Som inte drar sig för att gruffa med mostståndarna och kan även avgöra matcher. Vem minns inte när han kvitterade mot Frölunda i kvarten. Den reprisen kan man se på hur många gånger som helst.

Det dåliga beskedet är att Andersén går till KHL. Han har varit en mycket bra back även om många kommentatorer var negativa till Brynäsförsvaret i början av säsongen och till spelare som Andersén. De kom verkligen på skam. En spelare som inte var spektakulär som flera andra i laget men gjorde alltid en bra insats. Man kan säga i det tysta ända tills han fick det beröm senare som han förtjänade.

Med Ekholm, Andersén och Carlsson borta blir det bekymmersamt för Brynäs. Här kanske Jonathan Carlsson skulle ha varit kvar och fått mer speltid. Berglind kommer att bli bra det är han förresten redan nu men räcker han till? Junioren Djoos är knappast klar för elitserien. Återstår att rekrytera minst 2 helst 3 nya backar. Kanske finns de och Brynäs har nu pengar att rekrytera dem. Men att hitta dem?

Som jag ser det är backsidan det svagaste kortet just nu för att Brynäs ska försvara guldet. När det gäller kedjorna tycker jag det ser bättre ut även om en målgörare som Jakob Silfverberg och en kämpe som Johan Larsson saknas.  Men det ska jag försöka utveckla en annan gång.