Bra uppryckning av Brynäs mot Frölunda

Skriver detta dagen efter då jag var alltför förkyld och febrig för att skriva i går. Under första perioden sjönk modet till nollpunkten över det underläge som Brynäs befann sig i. Frölunda var bättre i allt.

Men något hände. Något som verkade för bra för att vara sant. Först måste jag fundera över om febern gett mig hallucinationer men efterhand förstod jag att det var ett helt annat Brynäs som spelade i andra och tredje perioderna. När det verkligen gäller så kan Brynäs lägga in en högre växel. Jag blev djupt imponerad över spelet. Nu var det verkligen fråga om spel. Inte ett ständigt resultatlöst jagande och pasningar till ingenstans utan passningar som satt. T.o.m. Lauritzen hittade rätt och det till en målgivande passning. Och det gick snabbare än i första. Betydligt snabbare.

Och undrar vad som egentligen hände med Frölunda. Kanske de inte orkade med i det höga tempo som Brynäs satte upp. Ett tempo som borde ha resulterat i seger. Men som vi har märkt så har Brynäs svårt att göra mål. Något som varit mer regel än undantag den här säsongen. Och Frölunda har en riktigt bra målvakt.

I första perioden kom ingen av utespelarna i brynäs upp till någon godkändbar nivå. Sedan tycker jag om man ska nämna några så är det Ollars offensivt och I försvaret gjorde Styrman sin bästa match hittills.

En besvikelse var Widing. Han får ingenting att stämma numera. En av hans indianare i egen zon var livsfarlig och Brynäs hade tur att det inte blev ett baklängesmål där.

I försvaret gjorde de yngre spelarna en bra och helt godkänd insats. Men tyvärr har jag svårt att se att de håller i ett slutspel. Mot tex. HV eller Färjestad för att nämna några lag.  Sundlöv jagar nu en back i Finland. Men som jag sagt tidigare så behövs 2 bra nya backar för att laget ska kunna konkurrera i slutspel.

Straffläggningen är ett kapitel för sig. Brynäs för skylla sig själva som inte avgjorde trots ett massivt övertag i de sista perioderna. Kollberg är en fröjd att se när han lägger straffar. Undrar hur länge det dröjer innan han blir genomskådad av målvakterna? Jag tror det kan dröja länge om det nånsin blir av då han kan variera sina straffar också.

Om Brynäs spelar i morgon hemma i Läkerolen som i peroderna 2 och 3 så slår de Frölunda. Innan straffläggning.