Brynäs-Djurgården en klassiker

Ja en klassiker är det som i den förra matchen mot HV. Själv tycker jag att HV-matcherna är mer klassiska för mig som sett Hv-71och Färjestad som huvudfienderna.

Innan matchen avtackades Sundqvist nr 22 för att ha gjort sin 600:e match för Brynäs. Kvällens match blir den 601:a. Han funderade ett tag på att flytta till KHL men det blev inget av med det. I intervjun innan matchen sade han att målet nu för honom var att ta ett andra SM-guld för Brynäs. Det uttalandet hedrar honom. Hoppas att det blir verklighet. Jag kommer förresten ihåg när han spelade för Skellefteå innan han kom till Brynäs. Före det kom han från en Härnösandsklubb som hette Anttjärn.

Salmela är tillbaka. Tack och lov. Han kan avgöra i PP som ingen annan. Den smartaste spelaren sedan Gunderson i PP.

Den första perioden dominerades av Brynäs. Nästan totalt. Man undrade när det första målet skulle komma. Efter alla chanser. Ser i mina anteckningar att det inte var få men många. .

Scott som öste in poäng från början av säsongen blev den som satt dit 1-0.

Innan kröp en känsla inom mig. När man missar så många chanser så kan motståndaren få ett chansmål på någon kontring. Dessbättre så blev det inte så.

Brynäs hade flera PP i perioden men trots press och flera vassa chanser så blev det inget nätprassel. Rödin hade ett stolpskott tex. Pontus Westerholm var nära att öka till 2-0 efter ett imponerande förspel men Tellqvist räddade.

En rättvis ledning i första som hade kunnat vara större men Tellqvist är en bra målvakt.

2 andra perioden då. Djurgården som imponerat på mig senaste tiden även om de förlorat de 2 senaste matcherna började med gott humör och kvitterade i 3:e minuten. Knappast rättvist men det är ju målen som räknas. Eller hur?

I 2:e fick Djurgården PP då Brynäs hade för många spelare på banan. Farligt nära mål för Djurgården men med ett bra boxplay och Starken sist så verkade det ordna upp sig. Men då drabbades Brynäs av en ny utvisning och det blev spel 5-3 i 23 sekunder. Men Brynäs ordnade upp situationen. Sedan blev det ett böljande spel. Sevärt för åskådarna. Det hände mycket. Kampen var hård.

Då hände det värsta för Brynäs. Emil Lundberg gjorde 1-2. Ganska skickligt men knappast rättvist. Men som sagt. Det är målen som räknas.Tänkte att se till att det blir fler puckar mot mål i stället för spel efter sargerna.

Patrrik Westerholm gjorde 2-2. Trodde jag. Nu får de kredit för deras slit tänkte jag. Men det blev underkänt efter kamerakoll. Numera får man inte ens nudda målvakten för att ett mål ska underkännas. Surt värre för Brynäs men det är en period kvar. Sätt chanserna vet jag.

I 3:e gjorde Sörensen 1-3.

Gör något tyckte jag. Men laget försökte och försökte men lyckades inte komma närmare.

Varför lyckades inte Brynäs vinna i kväll?  Mitt tyckande varför är att Brynäs inte är effektiva nog. Alltför många målchanser missas. Kylan inför avslutningarna saknas. Eller?

Men vi får inte låta bli att nämna målvakten i motståndarlaget. Tellqvist var fantastiskt bra.

Det är bara att komma igen. Lindgren är en av 3 som spelar i JVM och det märks. Men det var också 3 som saknades i Djurgården. Så det jämnar ut sig. Vi kan inte skylla på det.

Målet är de 4 första i serien. Vackert så tycker jag om det blir så. Och det tror jag.