En bra dag på jobbet för Brynäs

Äntligen tog Brynäs 3 poäng på hemmaplan. Och de gjorde det med en fin laginsats. Och det som äntligen hände var att man i sista perioden inte slöade till utan visade att man kan fullfölja med samma intensitet hela matchen. Mycket bra.

1-0 var ett vackert väl placerat skott av mustaschprydde Thuresson.  Efter en blek insats i matchen mot MoDo hittade han målet igen.

1-1 var misstagens mål av Brynäs. Först ett dåligt pass av en Brynäsback. Sedan en blek och taffligt insats av försvaret och sedan ett skott mot Honken som han borde ha tagit. Men det tycker jag saknar betydelse nu med facit i hand. Den insats laget gjorde sedan överskuggar det misstaget. Och det var ju också det enda mål Luleå lyckades åstadkomma.

2-1 kom till efter tryck mot Luleåkassen. Flera var på pucken men Harju höll sig framme som siste man. Bra att han hittar målet igen. Han har förmåga att stå på rätt ställe och hitta rätt.

3-1 var ett supersnyggt mål av Scott. En backhandskarvning. En fröjd för hockeyögat.

I motsats till matchen mot MoDo där man också ledde med 3-1 visade man en helt annan glöd i tredje.

Idag tycker jag att hela laget ska nämnas då segern var en suverän laginsats. Och som sagt insatsen i tredje var lagets bästa hittills för säsongen. Laget spelade med stor pondus och stort självförtroende. Det gör att vi kan se fram emot framtiden i serielunken med stor tillförsikt.