Funderingar kring ett Brynäs i fritt fall

Jag ska inte kritisera någon enskild spelare i Brynäs då det inte tjänar något till. Det är som att slå någon som redan ligger. Borkens uppmaning att ringa honom som han skriver om i Expressen kanske är ett skämt men han har rätt när det gäller hans syn på försvaret. Vilken IQ-befriad person som helst kan se att flera i brynäsförsvaret inte platsar i elitserien. En ny back är kontrakterad men en enda kan inte frälsa Brynäs. Det skulle ha behövts fler för det. Backar alltså och inte kedjespelare i första hand. Även om det skulle behövas också. Men det är i försvaret det är akut.

Borken är en ärlig person och rakt på sak. Han tar också upp vilka spelare det gäller. Det är här jag tycker kritiken kan komma in. Och inte på spelarna utan på ledningen. Det är deras uppgift att se till att spelartruppen är så pass bred att om några spelare blir skadade eller sjuka så finns det ersättare. Det har det inte funnits i Brynäs. I stället har man tagit in ungdomar som inte platsar. Och som man då gjort en björntjänst. Man har också tidigare kunnat få tag på bra backar men då struntade man i det. Och nu har vi resultatet av de synder ledningen har gjort.

Även om jag har förtroende för tränare Jonsson fortfarande så kanske Borkens uppmaning att ringa honom inte är så dumt ändå. Något behöver göras. I och för sig är det inte någon höjdare att vänta i ett ev. slutspel. Men ändå. Och AIK knaprar in. Slutspelsplatsen är inte klar. AIK kan mycket väl ta den om förlustsviten inte bryts. Tur att Brynäs ändå ser ut att inte behöva kvalspela. För med dagens urusla spel så hade inte laget efter ett kval varit kvar i elitserien.

Jag måste erkänna att jag fick nog igår. Det som aldrig hänt tidigare hände. Nämligen att jag lämnade efter 2 perioder. Och det var många med mig. Vi var en lång kö mot Sätrabussarna och till parkeringarna. Skämmigt att säga det men det är inte kul att se hemmalaget bli förnedrade. Och det gång på gång. Vi fans känner oss förvirrade. Och en påminnelse om att hockeyframgångar är en färskvara. 

_______________________________

Franson gör succé i NHL. Och vem hade kunnat tro något annat? Jag tycker säsongens behållning är att fått se honom spela i Brynäs.