Gunderson, en sann Brynäshjälte i matchen mot Linköping

I början av första försökte Linköping ta över matchen. Men efter c:a 5 minuter kom Brynäs in i matchen mycket beroende på en utvisning.

Därefter  dominerade Brynäs. De spelade pucken betydligt bättre än motståndarna. Och hade fler målchanser och längre anfall. Men Linköping var inte ofarliga. Men när de försökte få in pucken var Honken där. Och försvaret får godkänt även om kommentatorerna ifrågasatte försvarets kompetens innan matchen. Men de klarade provet. Djoos och Berglind gjorde inte bort sig. Men Löf gjorde en indianare eller rättare sagt en miss vilket hade kunnat bli ett mål baklänges. Men dessbätte hände inte det. 

Det såg länge målsnålt ut innan Hansen av alla kunde ge Brynäs ledningen. Linköping kvitterade och det tyckte kommentatorerna på TV berodde på svagheter i försvaret. Men Gunderson den sanne brynäshjälten ökade på till 2-1. Han är verkligen en superbra målskytt. I slutet av tredje kunde Enterfeldt fastställa slutresultatet 3-1 i öppen bur.

Äntligen en trepoängare. Mycket bra Brynäs. Laginsatsen var suvurän. Även om jag tyckte ibland att laget spelade stressat och därmed ineffektivt. Men det ser ut att vara ett svåralaget lag. Hoppas att dagens match också är början till att laget gör fler mål.

Bäst i Brynäs var Honken. Lite tjatigt men så var det. Ingen utmärkte sig särskilt möjligen Enterfeltd. En av mina grabbar berömmer honom i laget.

Bra var också att Bertilsson som inte backade för en fight mot en fräck närgången motståndare i målområdet. Och vem var det om inte Jämtin. En sån som Bertilsson behövs verkligen i Brynäs.

Hansen har överaskat mig. Han ser betydligt piggare ut än i de flesta säsongsöppningar och ett mål är inte fyskam. Tvärtom. Gubben hänger med än och mer än det.

Något som jag undrat över ända sedan seriestarten är hur tränare Jonsson ska forma kedjorna så de är något så när samspelta och kan prestera. Dagens ändrade upplaga såg lite bättre ut än tidigare. Men säkert kommer han att exprimentera mer innan han blir nöjd.