Kvartsamtal hjälper i Brynäs

Efter 3 raka förluster fick Czarnecki nog. Han kallade in flera spelare efter gårdagens träning till kvartsamtal som journalisten i Arbetarbladet kallar det och krävde skärpning.  ”Det tillhör mina arbetsuppgifter att prata enskilt med spelarna och det händer rätt ofta att jag har individuella samtal, det är väl det som är coachning förutom när man står i båset säger tränaren.”   Hans utskällning i samband med timeouten i början på tredje perioden mot Modo gav ingen önskad effekt-men nu hoppas Brynäs tränare att orden nått fram. ”Det finns olika sätt att förlora en match på. För oss som jobbar med det här varje dag är inte alltid resultatet det viktigaste.  Ibland kan du förlora och ändå gjort en bra match där du gett allt och tömt dig totalt, men att motståndaren varit bättre. I matcherna mot Modo och Södertälje har vi inte kommit upp och gjort jobbet fullt ut”   säger Czarnecki.

Alltså har brynässpelarna inte haft den rätta inställningen i de senaste matcherna kan man sammanfatta orsakerna till de sk kvartsamtalen. Det går inte enbart att skylla på ett försvagat lag med anledning av J-VM. Visserligen är laget lite vingklippt i PP där Järnkrok är en viktig spelare och han är bra i övrigt också förresten. Laget saknar också backen Bertilsson som med sitt bl.a. fysiska spel förstärker backspelet. Även Johan Larsson och Sebastian Wännström saknas. Men Brynäs är ju inte det enda lag som släppt till spelar till J-VM. Andra elitserielag har också släppt till bra spelare.

Idag hade kvartsamtalen verkligen gjort verkan. Det var ett nytt lag som var på isen. Superbra inställning.  Alla kämpade ursinnigt och laget var bättre i allt. Passningsspel, närkampsspel och fler och bättre skott. Och den målvakt som borde ja ska vara förstemålvakt men som stått som dörröppnare i båset länge, Svedberg stod idag. Han fick pris som lagets bäste i matchen för Brynäs. Och det var han verkligen förtjänt av. Han släppte inte in något. Visst hade han tur också. Stolparna var i vägen några gånger men en bra målvakt ska också ha lite tur. Greiss når inte upp till Svedbergs nivå.

Möjligt är att Luleå passar Brynäs bättre än tex defensivspelande Södertälje och Modo. Brynäs verkar ha svårt med de lagen. Det gäller att försöka analysera deras spel och  lära sig slå de lagen också.

Av alla bra brynäsare idag vill jag särskilt framhålla backen Dale Clark. Han gjorde en mycket bra match. Ja han var också felfri i sina passningar vilket varit hans svaghet i flera matcher.

Och hur slutade matchen. Jo Brynäs vann med 2-0.

——————-

J-VM ja visst är Sverige bättre i år. Hittills i alla fall. Mer fysiskt spel och inte lika stor respekt för canadensarna som i fjol. Matchen på nyårsaftonen var en höjdare. Det var nästan så vi som såg matchen hemma hos mig glömde bort att skåla in det nya året.  Olyckskorpar menar att när det verkligen gäller om nu Sverige går till final så vinner nordamerikaner ändå. De har en växel till och svenska grabbarna blir för spända och nervösa. Men jag tror att det går bättre i år om de går till final och möter USA eller Canada. Det är verkligen ett bra lag som vi skickat. Vi får se om det blir Ryssland i semi vilket jag tipppar och det blir inte en lätt uppgift. Ryssarna har också ett bra lag i år.