Sverige får se semi från TV-soffan

Ja det skulle ju bli så bra med alla NHL-spelare som kom hem och skulle göra publiken glad. Men det är bara att konstatera att de är klart överreklamerade. De såg ofta allmänt tröga  ut i förhållande till tjeckerna. Som spelade klokt och kunde blixtra till när det behövdes. De hade sin vanliga defensiva stil med vassa kontringar. Ett spelsätt som de alltid har haft och hade även nu.

Jag såg några av Tjeckiens matcher i gruppspelet. Tänkte att de inte har någon chans kanske att ens gå till kvartsfinal. Men där hade jag fel. När det verkligen behövs då är tjeckerna bra. Då tar de i det lilla extra som avgör till deras fördel. Smart och effektivt.

Mårts kanske har gjort sin sista turnering som coach efter årets VM. Någon måste ju bli syndabock. Men syndabockarna borde i matchen mot Tjeckien ha varit domarna som var skandalöst dåliga. Inte en tjeckutvisning efter alla situationer som borde ha resulterat i sådana. Skicka hem de odugliga domarna och ta inte med dem i fortsättningen i någon turnering.

Jag vill inte direkt säga att svenskarna spelade dåligt. De hade också en utmärkt målvakt och ett bra försvar emot sig. Ja ofta var hela tjecklaget ett försvar. Däremot sätter jag ett frågetecken för Fasth. Var det ett misstag att sätta honom i målet? Ja jag tror det. Likaså som att lita för mycket på att plocka in jag tror det var 16 penningstinna spelare utanför elitserien var det ett misstag att sätta in Fasth i kvarten. Han har varit ojämn och ojämn också i humöret och borde ha stått över. Det känns som om uppgiften var lite för stor för honom.

Av brynässpelarna gjorde Järnkrok en bra turnering. Likaså Johan Larsson när han var inne. Däremot var Silfverberg inte att känna igen. Verkade vilse i sin landslagströja och tagen av stundens allvar. Att vara bäste spelare i elitserien är inte liktydigt med att också göra en bra insats i landslaget. Där har han sällskap med alla NHL – och KHL-spelare.  Ekholm borde ha fått spela. Han har säkert gjort lika bra om inte bättre ifrån sig än flera andra försvarare. Jag tror att det ska vara med fler ”hungriga” spelare än spelare som redan nu är överetablerade.  

Om några timmar börjar den ena semin mellan Tjeckien och Slovakien.  Den ska bli kul att se. Roligare hade det varit om det överreklamerade svenska laget hade spelat. Men vi får vänta till nästa år och komma igen. Världen, livet och hockyn går vidare även om Sverige är utslaget.