Sverige i final

Jag hade trott att det slulle bli en jämn match mot Tjeckien. Och det såg ut så i första perioden. Men efter 1-1 så kom Sverige mer och mer och blev helt dominerande. Kyla och snabba kontringar bidrog till seger med 5-2.

Alltid har jag hört och sett  om Tjeckiens snabba kontringar. Men i kväll så var de svenska kontringarna både snabbare och effektivare. Backlund m.fl. var blixtsnabba och tjeckerna fick sig en läxa. Aldrig har jag sett svenskarna så alerta och effektiva. Även om de brände en straff och gjorde flera felpassningar. Men inte konstigt egentligen då tempot var högt för de svenske. De hann helt enkelt inte med ibland.  

De sk. experterna Kalle m.fl. hade många åsikter om svenska spelarna. När matchen fortskred så blev de mer och mer positiva. Det verkade som om Kalle, en jättebra back i NHL på sin tid, hade utsett hela den sk. ungdomskedjan till omröstning om bästa spelare. Visserligen var Tenenby. Kruger och  Silverberg bra men jag tycker att Victor Fasth borde ha varit en av kandidaterna. Men det är kanske mer glamour att spela ute och göra mål.

Fasth var förra året den här tiden i Växsjö och om jag inte minns fel var han skadad efter att ha körts på av en lagkamrat under en kvalmatch till elitserien. Sedan blev han AIK-målvakt med succe som följd och nu även landslagsmålvakt. Vad blir nästa? Säkert NHL. Hittills är han VM:s bäste målvakt.

Fortsättning följer i finalen på söndag. Finland överaskade och slog Ryssland klart. Lite oväntat faktiskt. Och klart att jag höll på Finland.

Hur som hellst så har Sverige ett av de bättre lagen i år i VM. Kraftfullt och skickligt.