Tempostarkt Brynäs malde ner HV 71

Trots de senaste tidens skadeproblem har Brynäs imponerat genom att besegra Skellefteå och Luleå trots underlägen. Skulle den senaste tidens segersvit brytas mot ett formstarkt HV 71? Ja det frågade man sig.

Det stod 0-1 efter första perioden. Och inte var det rättvist på något sätt. Det var mest Brynäs som förde taktpinnen men hade svårt att få de rätta avsluten. Wesslau var också stor och skicklig i målet. HV:s backar var stora och starka i närkamperna och HV hade bra tekare. Men om pucken glidit Brynäs´ väg hade det åtminstone varit oavgjort även om motståndarna inte var utan chanser.

HV:s mål kom till efter schabbel bakom egen bur. Pucken gick mellan skydden på en annars mycket skicklig Starkbaum.

I början av andra perioden gjorde Brynäs ett mål som underkändes. Harju var sist på pucken men han hann inte hämta priset för att ha gjort första målet innan domaren efter telefonuppringning underkänt målet. Snopet. Vi som såg live tyckte det såg ut som mål och att målvakten inte blev störd av Brodin. Domarna hade lika gärna kunnat godkänna det. Det hade inte varit något som helst uppseendeväckande.

Om Brynäs dominerat första så började HV den andra bättre. De dominerade i de första 7-8 minuterna och det var då närmare 2-0 än kvittering. Efter det hade Brynäs en bra period och tryckte på bra. Särskilt roligt var det att se ungdomskedjan som nu fått chansen p.g.a alla skador. Lindgren, Ljunggren och Brodecki gjorde ett riktigt imponerande intryck efterhand. Från början kanske lite tveksamt och att de såg ut att ha respekt för motståndarna men från och med andra perioden spelade de ut. Det bådar gott för framtiden i Brynäs. Hur som helst så var det flera gånger nära kvittering. Men även HV var inte ofarliga. Det blev även grinigare i matchen. Perioden slutade mållös.

I tredje kunde äntligen Brynäs kvittera. Harju började i egen zon och tog sig efter kanten i en för honom imponerande fart och bröt in mot mål. För en gångs skull hängde inte Wesslau med. Mycket bra gjort av Harju. Brynäs fortsatte nu att pressa på. 8:51 åkte Jämtin ut för 2:a gången och då var ledningen nära. Men även HV hade en fet chans i det PP:et. Det går snabbt fram och tillbaka i hockey.

I 13:e minuten sköt Sundqvist ett skott som Scott styrde in. Ledning. Befriande. Stort jubel på läktarna i Läkerolen. Nu hade Brynäs vänt en match igen.

HV försökte nu men såg lite tunga och slutkörda ut och då de tog ut målvakten så kunde Nordqvist kallt slå in spiken i kistan till 3-1.

Som vanligt vid vinst en bra laginsats. Men ska man nämna några så är det först och främst Harju som såg ovanligt pigg ut. Han sköt mycket och var snabbare än vanligt på skridskorna. I försvaret som kämpade storartat kan man inte komma ifrån att nämna ”evighetsmaskinen” Gunderson. Hans sammanlagda speltid är imponerande. Det rycktas om att han lämnar nästa säsong. Då om någon gång måste det värvas i försvaret. Inte att förglömma de andra. Nörstebö gjorde bra ifrån sig. Westlund satt på bänken hoppas han får spela nästa gång.

Och för andra gången vill jag berömma ungdomskedjan.

Som vanligt gjorde Starkbaum bra ifrån sig i målet.

I HV som inte imponerade på mig anser jag Wesslau bäst. Han motade 50 skott. Brynäs vann skotten skyhögt med 53-28.

Det smällde också bra efter sargerna. Brynäs spelade mer fysiskt idag än många gånger tidigare. Brodin tacklades mest. Brynäs ”vann” tacklingsstatistiken med 23-13.

Brynäs PP fungerade så där. Skapliga PP men det var svårt att få igenom skott och då pucken hamnade hos Wesslau behöll han den.

Bara drygt 4200 såg matchen i Läkerolen. Synd då det var en spännande och bra match.