4:e kedjan ut ur kylan i Brynäs. Dackell sur?

Gårdagens match mellan Brynäs och Timrå var en målrik match. Efter 10 minuter  var ställningen 3-2 till Brynäs. Bägge lagen bjöd på luckor i slottet. Eller som jag såg det i flera fall i början av matchen ett rusultat av konstiga byten. Men Timrå gav heller inte hemmalaget några favörer i bytena utan de öste på hela tiden. Skottstatistiken i första var 8-18. I andra 5-11 och 11-13 i tredje. Sammanlagt 25-42 för Timrå.

Men skottstatisktiken visade inte karaktären på matchen. I de 2 första perioderna mest i 1:a så visade Timrå upp ett mycket fysiskt spel. Det fick brynäsarna att komma av sig. Timrå hade några riktiga grobianer i backlinjen som manglade de fysiskt sett svagare brynäsarna till passivitet. Hela tiden låg också Timrås spel på gränsen till utvisningar. När de under matchens gång såg att det gick att klara sig utan utvisningar så tänjde de ytterligare på gränserna. Men då sa dommarna ifrån och mest i 3:e började utvisningarna hagla över dem. Deras fysiska spel avtog också i 3:e då de inte hade krafter kvar till det och då de också hade fullt upp att klara utvisningarna. Då tog Brynäs spelskicklighet över mer och mer.

Överaskningen var 4:e kedjans revanch. Från att ha varit en kedja som blivit bänkad i 3:e så var man dominerande för Brynäs under matchen. Kahnberg som efter skada haft lång tid att komma igång och varit mycket bänkad gjorde 2 mål och såg ovanligt pigg ut. Sundström var en av de få som kunde svara upp mot Timrås fysiska spel och är alltid en slitvarg. Hansen gjorde också ett mycket bra slitjobb och styrde in ett skott. Och 4:ekedjan fick ovanligt mycket speltid. Men ungdomskedjan med Silfverberg, Järnkrok och Somervuori var också bra idag. De övriga kämpade också bra.

Däremot blev kedjan med Dackell och Rödin bänkad i 3:e. Dackell gick till omklädningsrummet under sista perioden och i dagstidningarna spekuleras över om han blev sur för bänkningen. ”Han kanske var skadad” säger Czarnecki. Dackell stannade inte kvar och svarade på frågor till journalisterna utan stack hem. Men han kanske bara blev trött på att sitta och titta på. Vad vet jag.

Timrå spelar fysiskt men har inte lika skickliga spelare som Brynäs. Deras inställning var bra och det var mest framåt som gällde. Kvitteringen till 3-3 kom 5 minuter in på 2:a men det var också det längsta de kom fram. Sedan gjorde Brynäs 2 mål till i 2:a och det 6:e i öppet mål i slutet av 3:e.

Och förresten, kan inte låta bli att skämta lite. Varför inte låta Timrå stå i bägge tabellerna då menar jag också den finska? Laget kryllar av finländare. Till och med en som jag inte trodde var finländare nämligen Hirsowitz visade sig vara från grannlandet i öster. Han gjorde 2 mål i matchen. Timrå har några från egen verksamhet i laget men de är verkligen i minoritet. Ett konstlat lag som troligen faller som ett korthus den dagen pengarna sinar. Ett nytt Leksand kan det bli då.  Men kanske det ändras och att de satsar mer på egen återväxt?  Åtminstone har det gett resultat bl.a. i Brynäs som aldrig skulle kunna konkurrera med de rikare klubbarna om dyra köp. Sedan gäller det också att ge ungdomarna chans och förtroende att spela i elitserien.

3 poäng till Brynäs. Det var perfekt och nu har laget inte ens en teoretisk chans att komma under strecket, jo den finns men är mikroskopisk. Bra gjort Brynäs.