Brynäs – Linköping

Det är inte så ofta som jag klagar på domarna men i kväll gör jag det. Domaren eller domarna såg allt som Brynäs gjorde men inte vad Linköpingsspelarna gjorde. De trippade, slog klubbor ur handen på brynässpelare men domarna såg inget eller låtsades inte se. Fy f-n vilken orättvisa de skapade. Spola den domare som hade ansvaret i kväll. Han heter? Ja jag kom inte ihåg vad den nollan hette.

I första perioden var det mycket kamp. Och kamperna slutade ofta oavgjort. Hur skulle matchen sluta? Bägge lagen var taggade.

I andra började Linköping vinna närkamper. De började därmed etablera spel och det i ganska långa perioder i Brynäs zon. De kunde då göra 1-0. Brynäs hade jättesvårt att komma igenom Linköpings försvar. Och vad då att göra? Jo att pressa sig igenom målgården och göra mål. Och det var det som Brynäs gjorde genom Järnkrok. Nu stod det 1-1.

Genom hela matchen hade Linköping många bra tekningar. Det var en av anledningarna till att de kunde göra 2-1. I första vann Linköping tekningarna med 15-5.

Ett annat skäl till deras vinst var att de hade ett försvar som var mycket svårt att skjuta igenom. Linköping hade ett vassare försvar än Brynäs. Ekholm väntas ut från NHL men jag säger släpp honom. Se till att det kommer några bättre försvarare till Brynäs. Innan laget sjunker mer i serien. Nu är det inte långt till den nedre regionen.

Brynäs tyckte jag spelade tufft i kväll. Granström var jättetaggad och var inblandad i gurgel flera gånger i första perioden. Men han tacklade tyvärr en motståndare för högt och fick matchstraff redan i första perioden. Till publikens ilska.

Domarna låtsades inte se Linköpings trippingar, slag av klubbor ur handen m.m. Men de såg däremot Sundqvists utvisning i slutet av tredje som gjorde att Linköping i 5-3 kunde göra 3-2.

Fernholm har fått sparken i KHL pga för många utländska spelare. Holös normannen om jag nu stavar rätt har blivit less på AHL. Bägge är bra försvarare. En uppmaning! Värva de bägge Brynäs. De skulle behövas för fortsättningen.

Och. Träna tekningar. Det var ynkligt i kväll.

Vilka bör då nämnas i kväll? Honken gjorde en ok match. I försvaret vill jag framhålla Jörgen Sundqvist slitvargen. Han tyckte jag var bäst i kväll.

I kedjan vill jag framhålla Lauritzen. Han offrar sig och är alltid farlig för motståndarna. Han försöker nya lösningar han är påhittig. Inte rädd för stryk och försöker ofta gå rätt på mål. Min favorit i kväll. Åtminstone i halva första delen av matchen. Sedan kunde jag inte se någon som stack ut.