Dystert på Läkerolen

Ja det var stämningen på Läkerolen i går under hela matchen och efter. Visslingarna och andra missnöjda reaktoner mot det egna laget blev fler och fler ju längre matchen led. Ja led var rätta ordet för publiken.

Matchen hade just börjat då otursgubben för kvällen Lars Jonsson bjöd på en indianare som ställde Honken när Skellefteå kom 2 mot 1. Jonsson verkade ha vaknat på fel sida han gjorde viktiga misstag under matchen. Han brukar för det mesta vara lagets bästa back så vi får se kvällens match som en för honom ren otursmatch.

När Brynäs hade börjat vakna till efter en bedrövlig inledning så fick man 2 man utvisade runt 7:e minuten. Den andra genom att Andersén oturligt sköt pucken över sarg. Spel alltså 5 mot 3 vilket brukar resultera i en sak nämligen mål. Men det var fel man som gjorde målet. Jonsson otursgubben styrde in en passsning halvmetern från Honken som var helt oförberedd.

Johansson i 4:e kedjan kvitterade i första efter pass av Ollars. Snyggt mål.  Den här kedjan var Brynäs bästa för kvällen.

I andra drabbades Brynäs av en 2+2 utvisning då Jonathan Carlssons klubba oturligt hamnade i ansiktet på en motsåndare. Perioden var ganska jämn i övrigt men kanske hade Skellefteå lite övertag. I perioden liksom den tredje försökte Brynäs komma igenom Skellefteås försvar som stoppade dem ofta i mittzonen. När Brynäs hade frilägen eller bra skottlägen missade man dem. Laget måste ställa in bössan bättre i framtiden. Det duger inte att de flesta skotten går utanför eller mitt på målvakten som de gjorde under hela matchen utom när det blev mål. Mål som inte räckte till seger. Två som defenitivt behöver rikta in siktet är Granström och Widing.

I tredje perioden ökade Skellefteå ledningen till 3-1 i första minuten. Sedan var det uppförsbacken även om Hansen reducerade till 3-2 i 8:e minuten. Då såg det hoppfullt ut men som Arbetarbladet skriver: ”Brynäs spelade ostrukturerat och såg tämligen viljelöst ut i de två första perioderna. Två olyckliga misstag av Lars Jonsson gav Skellefteå ledningen två gånger om, och efter 3-1 målet såg Brynäs ut att vara ett slaget lag. Men efter en hyfsad uppryckning blev det spännande till slut.”

Ja det blev spännande på slutet. Men lagets förmåga att skjuta över, på sidan eller direkt på målvakten gjorde att det inte blev några mål.

När jag skriver om matcherna hädanefter kommer jag att försöka nämna målvaktens prestation, en bra back och en bra forward alt. en hel kedja.

Honken gjorde en bra match som vanligt. Hans störste motståndare och bäste målgörare i Brynäs var Lars Jonsson men målen hamnade i egen kasse. Skämt åsido så var 4:e kedjan matchens behållning för kvällen. Hansen, Johansson och Ollars har börjat serien bra. I försvaret får det bli Sundqvist. Han är en slitvarg och gör sällan en dålig match. En mycket viktig spelare för Brynäs.

Anonyma var flera. Järnkrok verkar ha kroknat på sistone. Dackell såg blek ut. Hela laget spelade ”frökenhockey” alltså inte fysiskt med några undantag. Som jag skrivit om tidigare så förstår jag att det är jobbigt att spela fysiskt hela tiden men det finns gränser för det också. Den gränsen överskreds i kväll.

Nej  tränare Jonsson. Om ni fortsätter så här så får du gå då ut och ta tillbaka att ni är ute efter SM-guld.