Djurgården chanslösa

Med det menar jag inte att Djurgården inte hade chanser. Det hade de men jag menar att när det gäller helheten så var Brynäs det klart bättre laget. Synd att det blir uppehåll då Brynäs gjorde sin nionde raka match med poäng och det blev 3 den här gången. Som jag hade tippat förresten.

I första så var det kamp hela perioden. Brynäs spelade typiskt hemmamatch. Tufft, snabbt och tätt. Perioden slutade 0-0. Bägge lagen hade chanser men Brynäs hade betydligt vassare. Men Mark Owoya gjorde en bra match. En duktig målvakt.

I den andra var Brynäs överlägsna. Övertaget var så stort att den grå eminensen tog  timeout och läxade upp sina spelare. Men det hjälpte knappast. I slutet av perioden hade djurgårdarna sekvenser av farliga anfall men inte mer. Men något mål av spelövertaget blev det inte. Målet för Brynäs kom i 5:e minuten av Andersen genom ett soloanfall. Härligt Andersen. Du blev något av publikfavorit. Ett mål som man inte glömmer i första taget.

I 3:e fortsatte spelövertaget. Men något mål blev det inte förrän Dackell kunde peta in pucken förbi Owoya. Jag har tidigare nämnt att Dackell är skotträdd men när han kan peta in pucken är han i sitt rätta element. Men jag vill hellre nämna Rödins passning bakom ryggen som betydligt bättre prestation än målet.

I slutet av 3:e så började Brynäs slå puckar till icing. Defensivspel som vanligt. Och det straffade sig och Djurgården kunde trycka in en reducering. Men rusultatet 2-1 stod sig.

Det bättre laget vann idag. Dackell var ovanligt bra. Han gjorde allt rätt. Bra att en ”gamling” hänger med. Han har inte alltid gjort det men med rätt omgivning går det. Vi är alltför ålderstänkande i vår kultur. Ung och snygg ska man vara men det är bara snack.  Greiss gjorde också en toppenmatch med många räddningar. Men jag måste betona att han hade stor hjälp från sitt försvar. De var mycket bra ja superbra.

Alla kämpade idag. Men inte alla hade en bra dag. Nordqvist gjorde det mesta fel men vad gör det när alla andra är jättebra?

I Djurgården gjorde man allt för att reducera. Ibland blev det fel för det blev för snabbt för dem så de missade målet ofta. Kanske lite kyla hade hjälpt.

Ett bekymmer för Brynäs är att Svedberg är skadad. Han skadade ett knä när modospelarna överföll honom i förra matchen. De gjorde allt för att störa  honom även om jag inte tror att de hade avsikt att skada honom. I sin enfald trodde de säkert att de kanske skulle vinna då. Men Greiss är en bra ersättare. Det som bekymrar mig är att reserven just nu är en 16-åring som i och för sig är bäst i J-20laget men håller han om han måste ersätta? Ja kanske. Brynäs har en suvurän ungdomssatsning så jag litar på att han håller. Trots åldern. Men kanske vi är, ja jag vet att vi allmänt är för åldersfixerade som jag tidigare nämnt.

Uppehåll är inte bra för Brynäs. Efter landslagsuppehåll brukar de torska de första matcherna. Men det duger inte nu om man ska hålla sin position i serien. Men jag tror på ett trendbrott nu. Med det fina spel man visat den sista tiden är det inte troligt att de kommer att köpa ner sig efter uppehållet.

Till sist! Tack brynässpelare för en jättefin underhållning på lördagskvällen. Lördagsmiddan med gott vin smakar bättre efter en sån här match.