Honken till Brynäs nästa säsong?

Gårdagens lokaltidningar spekulerar över om Honken kommer att spela i Brynäs nästa säsong. ”Jag vet hur jag vill ha det” säger sportchefen Sundlöv. Men han betonar att ingenting är klart ännu. Och han kan och bör ju inte säga något innan säsongen är över.

Kanske blir Svedberg och Holmqvist nästa målvaktspar i Brynäs. Lite historia: Honken blev svensk mästare med Brynäs 1999. Han blev utsedd till bäste målvakt i VM 2006. Han sade tydligt att han ville tillbaka till Brynäs när NHL-sejouren var slut. Honken gjorde 99 NHL-matcher för New York Rangers och Tampa Bay. Han har gjort 43 landskamper och blev utsedd till  årets målvakt i elitserien 2006 för Brynäs och 2009 för Frölunda. Då han återvände till Sverige satsade Brynäs på Jakob Markström och Anders Lindbäck och det fanns ingen plats för honom. Då valde Honken att skriva på för Frölunda där han nu varit i 3 säsonger. Hans kontrakt ser inte ut att förlängas menar Arbetarbladet där uppgifterna står. Honken är en av de mest högavlönade spelarna och har inte motsvarat förväntningarna enligt vad tidningen tror eller har fått uppgifter om. Men vem har det i Frölunda bland alla högavlönade då de nu ligger sist i serien undrar undertecknad? Hans räddningsprocent har varit 90,17 den här säsongen.

Svedbergs kontrakt går också ut. Jag hoppas han stannar. Han är snäppet vassare än Honken menar jag. Det skulle vara synd om han slutade. Hoppas han skriver under för fler säsonger för Brynäs. Brynäsledningen vill också att han stannar men har inte gett honom något kontraktförslag än.

Vi får nog vänta tills efter säsongen på klart besked. Men visst skulle det var kul om Honken kom tillbaka.