Efter matchen: Brynäs – Djurgården

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men ni som följer mej på twitter vet att jag ändå varit ganska aktiv. Efter dagens match känner jag dock att jag måste skriva ett inlägg!

Dagens match mellan Brynäs och Djurgården var speciell på många sätt. Mitt första intryck när jag kom upp till Läkerol Arena var hur många idioter med körkort det finns. Parkeringarna utanför Läkerol Arena är under all kritik. Folk parkerar sina bilar rakt framför utfarter och mitt på själva vägen ut från parkeringen utan att någon verkar bry sig. Det är hög tid för Brynäs att dela ut böter till idioterna som stoppar upp hela utfarten från Läkerolens parkeringar efter matcherna.

När bilen väl parkerats och vi kommit fram till hallen kom nästa chock. Utanför arenan ringlade köer som var flera hundra meter långa. Ökad säkerhet inför matchen innebar långsammare insläpp och uppskjuten matchstart. Det kan jag köpa. Säkerheten är viktig och det finns många idioter där ute.

Väl inne på arenan så var stämningen på topp! Djurgårdsklacken förde liv men överröstades av den många gånger större Brynäsklacken. Även sittplats var på G idag och inramningen runt dagens match kunde inte ha varit bättre. Som hockeysupporter var det bara att njuta!

Även hockeyn som spelades var på hög nivå. Både Brynäs och Djurgården bjöd upp till en tuff och fartfylld match. Efter en förstaperiod där båda lagen hade chanser så tog Brynäs över matchen och vann den rättvist. Höjdpunkten var såklart Anderséns mål som fick hela hallen att skrika rakt ut. Även Rödins pass till Dackell, som storspelade för dagen, var en delikatess. Segern som sådan får dock tillskrivas hela laget som var mycket bättre än Djurgården idag.

Highlights från matchen kommer senare.

Dagens seger var den tredje raka segern under den så kallade ”viktiga veckan” med matcher mot MoDo, Frölunda och Djurgården. Efter dessa tre segrar har Brynäs tagit poäng i nio raka matcher. Trenden pekar således spikrakt uppåt när Elitserien nu tar landslagsuppehåll.

Brynäs säsong påminner om Djurgårdens fjolårssäsong. Stockholmslaget hade en trög inledning på säsongen men klättrade under de sista 10-20 omgångarna kraftigt i tabellen. Djurgården lyckades med det optimala, nämligen att pricka in en formtopp mot slutet av säsongen och viktigast av allt i slutspelet. Jag hoppas att Brynäs lyckas med samma sak i år. Fortsätter man som man gjort nu så kommer målet att gå till semifinal inte vara så långt borta. Brynäs främsta nackdel i ett slutspel är att man har ett ganska litet lag och att slutspelshockey är mer fysisk än hockeyn som spelas i seriespelet. Framtiden får utvisa hur det går…

Att peka ut Brynäs för dagen bästa spelare är lönlöst. Hela laget spelade mycket bra. Några spelare som kanske förtjänar lite extra beröm är de båda målvakterna, Greiss och Svedberg, som båda varit mycket bra på slutet. Hela backuppsättningen har också dom varit mycket stabila. Backar som Jonsson och Ekholm drar såklart ett stort lass, men andra spelare som Carlsson och Clarke har även dom höjt sig ett snäpp och bidrar nu på ett positivt sätt till laget. På forwardssidan så har Johan Larsson, som förväntat för dem som följer min blogg, klivit fram och visat hur bra han är. Även Kahnberg har höjt sig och är en stor anledning till att Brynäs nu har fyra kedjor som kan producera.

Inom kort kommer jag att skriva ett inlägg om Brynäs målvaktssituation, Stockholmssupportrar som knappt satt sin fot i Stockholm samt om mina tankar runt formeringen av laget. Men just nu tänker jag bara njuta av den hockeymatch jag har sett och må allmänt bra över att vara Brynäsare.