Strålande upphämtning av Brynäs. Igen.

Brynäs har i flera matcher visat en mycket bra lagmoral och hämtat upp underlägen i sista perioden. Så hände också i kväll mot HV. 2-4 blev 4-4 i full tid. Helt enkelt strålande.

1:a perioden gick klart till Brynäs. Det var bara tur att HV kunde få oavgjort 1-1. Brynäs hade en mycket bra inställning i kväll och satte full fart från början. Laget åkte skridskor som aldrig förr. En bra period.

I 2:a perioden kunde HV ta ledningen genom Petrasek efter det att Sweatt blivit utvisad efter 3:46. 2-2 gjorde en för kvällen alert Harju. 3-2 gjorde den unge schweizaren Fiala då Warg var utvisad. Det var tredje utvisningen för Brynäs. Christensen gjorde 4-2 efter 17:39 och det var hans tredje mål för kvällen.

Brynäs fick 4 chanser om jag inte räknar fel i PP men även om spelet inte var dåligt gav det inga resultat. HV däremot var mycket effektivare i den spelformen.

Andra perioden var ganska jämn även om det var HV som gjorde målen.

3:e perioden gick till Brynäs favör. När Salmela blev utvisad efter 1:13 hade Gunderson ett ribbskott. Nära. 4:54 gjorde Scott 4-3 sedan Harju skjutit och efter studs till Scott kunde han raka in den. Skulle Brynäs också kvittera? Spännande blev det. Och Harju kvitterade efter en strålande passning av Rödin efter en kontring. Brynäs hade gjort det igen. En strålande laginsats. Och det höll perioden ut.

Förlängningen blev spännande värre med flera feta chanser för bägge lagen. Men målvakterna gjorde svettiga räddningar och det blev mållöst. Scott fick en passning av Rödin i exakt samma läge som när Harju kvitterade men Wesslau räddade. Starkbaum fick också göra en jätteräddning när William Karlsson kom fri.

Straffläggningen blev som vanligt spännande då den kan sluta hur som helst. Brodin gjorde det enda straffmålet. Det var ett skolexempel på en bra straff. Ett högt distinkt skott.

Efter Starkbaums svaga insats mot Färjestad i straffläggningen var jag lite orolig men han uppträdde på ett annat och säkrare sätt i kväll. Mot Färjestad var han för långt ut från målet men i kväll stod han närmare målet och väntade kallt ut skyttarna som kom av sig helt.

Laginsatsen var imponerande i kväll av Brynäs. De gjorde en bra match med tanke på skadebekymren. De ungdomar som ersatte gjorde en godkänd insats. Om jag ska nämna några så är det först och främst Harju. Han såg ovanligt pigg ut i kväll. Åkte skridskor bättre än på länge och tog många bra initiativ. 2 mål och 1 ass. är imponerande.

Nordqvist får alltid dra ett stort lass i Brynäs. Han är en central spelare i PP också.

Försvaret får godkänt. Unge Djoos gjorde kanske sin bästa match hittills.

Det är sällan Starkbaum släpper in 4 mål men han gjorde ändå ingen dålig match och gjorde många bra räddningar.

Passningsspelet som varit lagets svaghet i flera matcher var i kväll betydligt bättre än i flera matcher.

Vi får gratulera till en bra match av bägge lagen och främst till den strålande upphämtningen i tredje av Brynäs.