Sweatt räddade en poäng för Brynäs mot Färjestad

Matchens prestation i slutet av matchen var soloåkningen av Sweatt som gjorde att en poäng kunde räddas för Brynäs. Hela matchen undrade man om inte någon skulle kliva fram i Brynäs som Sweatt nu gjorde.

Den sista perioden vaknade Brynäs till och pressade hårt i den andra delen. Visserligen var Färjestadspelarna trötta och sega och spelade defensivt på ledningen men det märktes att om verkligen Brynäs vill så kan de pressa vilket lag som helst. Men precis som i matchen mot Leksand så var det för sent.

Brynäs spelade bra i första perioden och hade med lite tur kunnat ta ledningen. Att det blev mållöst kan Färjestad tacka sin målvakt Pettersson-Wentzel som gjorde en utmärkt match. Han till och med överglänste Starkbaum som inte hade sin bästa kväll. Jag har aldrig skrivit något negativt om honom men i kväll gjorde han ett något sämre intryck än vanligt. Allra helst tycker jag det gäller i straffläggningen. Honken är betydligt bättre på att ta straffar än vad Starkbaum visade i kväll. Tempot höll Brynäs på en hög nivå i första och inställningen var mycket bra. Lagen hade ribbträffar bägge och flera bra chanser.

I andra perioden tog Färjestad över. De har en mycket tät defensiv och det var inte lätt att komma in framför deras mål. Det som Bork bland andra påpekade i kväll i C-Moore var det slarviga passningsspelet. När han intervjuade Jonsson blev han ställd inför frågan vad det berodde på. Inte för att det var lika dåligt som i bottenmatchen mot Leksand. Långt ifrån. Men uppspelen var för det mesta slarviga och missriktande. Men som sagt var det heller inte lätt komma igenom Färjestads betongförsvar.

1-0 målet i spel 5 mot 3 var inte mycket att göra åt. Synd bara att Färjestad fick den chansen det var helt enkelt otur. Sedan 2-0 målet borde inte ha inträffat. Det gäller att inte slappna av i början av perioderna. Det straffar sig.

Färjestads 2-0 ledning såg ganska säker ut men tack och lov kunde Brynäs göra en utmärkt senare del av sista perioden. Mycket imponerande och tar sig laget till slutspel så ser det lovande ut.

I kväll tyckte jag transatlanterna Sweatt och Scott jobbade bäst och hårdast. Nordqvist vill jag också nämna som också gjorde 2-1 målet. Flera såg ovanligt bleka ut om man undantar de sista 10 minuterna. Ollas som i flera matcher varit dominerande i Brynäs var helt anonym inför sista perioden då han spelade upp sig. Harju kom ingen vart och blev ifråntagen pucken alldeles för lätt. Granström gjorde ingen brynäsfan glad i kväll. Försvaret kämpade hårt men får ta på sig en hel del av de felpassningar som gjordes.

Offensiven fortsatte i förlängningen. Där var Brynäs nära att avgöra flera gånger vilket skulle ha gjort oss fans saliga.

Domarna låtsades inte se många klara utvisningar. De skulle ha drabbat färjestadspelare mest. Mest iögonfallande var den tackling Enterfeldt fick av en färjestadare mot huvudet och den klubba som fällde Löf i tredje perioden vid Färjestads mål. Och det är bara några. Det är bara att konstatera att nivån sakta men säkert är tillbaka till förra årets nivå.

Om man ser till hela matchen var det ingen större orättvisa att Färjestad tog 2 poäng. Ett lag kan inte bara forcera i sista perioden. I dagens hockey kan inget lag ta det lugnt i någon period.

Med de skadade tillbaka då först och främst Bertilsson och Kilström som betyder ett starkare försvar kommer också poängen tillbaka.  Även Nokelainen saknas.