Bedrövlig första period bäddade för nederlag mot Leksand

Det var knappt man trodde att man sett rätt efter första perioden. Ett Brynäs som gjorde sin sämsta period sedan förra årets säsong. Ett verkligt bottennapp.

Det går inte att komma ifrån att både Starkbaum, Bertilsson och Kilström hade behövts i kväll. Honken var helt borta i första perioden och han får ta på sig de 2 målen tillsammans med försvaret som vid målen uppträdde virrigt och svagt.

Den andra perioden var snäppet bättre men då kom de problem som varit i flera matcher tidigare nämligen felpassningarna. Som var många i andra perioden. Och svårigheterna att komma in framför Leksands mål. Visserligen har Leksand en bra defensiv och den kunde de också satsa helt på efter de billiga mål de fått. Men laget är inte så bra att det inte går att få hål på dem.

Tredje perioden var bättre men då visade sig oförmågan att göra mål. Dåligt riktade skott och för mycket dribblingar framför mål. Och mycket slarv.

Bra att Persson i alla fall kunde reducera. Han kanske skulle få mer speltid.

Det är ingen som jag vill nämna i kväll i Brynäs som gjorde någon speciellt bra prestation annat än nämnda Persson som i alla fall gjorde ett mål. Thuresson var tillbaka men med tanke på hans spel så borde han ha stått över den här matchen också. Lauritzen var tillbaka efter operationen men även han hade platsat bättre på läktaren. Harju verkade nöjd med de mål han gjorde i förra matchen och gjorde inte något annat än svaga insatser.

Försvaret som helhet är en svag del i nuvarande Brynäs. Bertilsson och Kilström hoppas jag snart kommer tillbaka. Kanske ett önsketänkande men hoppet finns ju. Om nu någon kommer i spel snart så är det Löf i första hand som ska ersättas. Han gjorde ingen människa glad idag. Han hör hemma på avbytarbänken. Med tanke på Honkens uppträdande i första perioden hoppas jag att inte Starkbaums knäskada varar så länge. Det var inget som var skadat i alla fall.

Jonsson var märkbart missnöjd med laget vid intervju efter matchen. Och det är han inte ensam om. Bedrövligt är omdömet från min sida.