AIK-Brynäs

Innan match kom några oroväckande nyheter ang. försvaret. Kihlström borta även Djoos. Den förre är en stabil och bra back och det var illa att han inte kunde vara med. Några juniorer blev fyllnadsspelare. Nörstebö och Westlund.

Första perioden var speciell. Först åkte AIK på flera utvisningar bl.a. Josefssons 2+2 high stick mot Thuresson. Då inträffade något som man får se lite humoristiskt på. Scott råkade slå pucken bakåt utan koll vart den gick och då Starkbaum åkt till båset pga en ytterligare AIK-utvisning som var på gång och pucken gick i mål. AIK tog ledningen med 1-0 i spel 3 mot 5. Scott sade vid intervju med glimten i ögat om jag tolkade honom rätt att han försökte pricka mitt i målet. Hur som helst så gjorde Scott mål i 5-3 och kvitterade. Resten av PP var mindre lyckat.

Senare i perioden blev förhållandena omvända. AIK fick nu spela 5 mot 3 efter några brynäsutvisningar. Det blev lite svettigt för Brynäs men genom ett uppoffrande arbete inte minst av Sweatt, Bertilsson och Gunderson så red Brynäs ut stormen. Perioden slutade oavgjord. Som i förra matchen var Starkbaum säkerheten själv.

Andra perioden hade vardera laget ”en period i perioden”. Under en stor del av de första 10 minuterna hade AIK hårt tryck och Brynäs hängde inte med. Det såg oroväckande ut. AIK kunde också ta ledningen. Men Brynäs kom igen mycket pga Fredrik Svenssons fula slaschingar då han blev utvisad. Räknade till 5 slag av Svensson med klubban mot Alexander Lindgren. Brynäs hade en stor del av den sista delen av perioden. Och det trycket gav resultat. Thuresson kvitterade och Lauritzen gav Brynäs ledningen med 3-2 efter ett glänsande förspel av Ollas. Det trycket avslutades av att Sundqvist blev utvisad efter att ha skickat en puck upp på läktaren.

Tredje perioden var händelserik. Många utvisningar. Rödin som fick en klubba i ansiktet ansågs av domaren att överdriva och blev utvisad för diving även AIK:aren blev naturligtvis utvisad. I PP kunde Ollas styra in ett skott av Gunderson till 4-2. Rödin utökade i slutet av perioden till slutresultatet 5-2.

Kalabalik blev det när Janmark sprutade is på Starkbaum. Allmänt slagsmål utbröt. Jahnmark fick 2+10 och en brynäsare Enterfeldt åkte ut också. Bra att brynäsarna inte tolererar sånt utan står upp för sin målvakt.

Nu efter två raka vinster kan man säga att laget är på vinnarspåret igen. Idag gjorde hela laget en mycket bra laginsats. Bäst var Starkbaum med en räddningsprocent på 96 % idag och igår hade han enl. kommentatorn 95. En som sagts tidigare mycket bra värvning. Hoppas han gillar att få jobba mycket i kassen för det får han göra i Brynäs. Det enda som störde mig lite idag var tekningsstatistiken.

Den andre som jag tyckte stack ut från laget var Ollas. Han var borta i går. Han gjorde en riktigt stark insats.

Försvaret kämpade ursinnigt och de 2 ersättarna får klart godkänt.

Det märks att fler och fler kommer tillbaka inte minst Granström. Han behövs verkligen.

Tills sist: Skönt att inte Scotts självmål var utslagsgivande. Och att Brynäs nu kämpar hårt hela matchen även i sista perioden