Brynäsvinst-trots bedrövlig hemmadomare

Ibland måste man klaga på domarna som i denna match. Brynäs fick spela en stor del av den andra perioden i boxplay. Och gjorde det bra. Vad som får mig att klaga på domarna är först och främst att Färjestadsspelarna kom undan med alla de fulheter de gjorde. De borde om domarna sett lika strängt på deras slaschingar och fasthållningar ha haft minst lika många utvisningar som Brynäs. Jag anser att det var en ovanligt dålig domarinsats.

Första perioden spelade Brynäs bra. Inställningen och intensiteten var det inget att klaga på. Den nye målvakten Starkbaum gjorde trots matchovana en mycket gedigen insats och gjorde det hela matchen. En lyckad värvning ser det ut som.

Kilströms utvisning i första perioden såg billig ut. Som flera i andra t.ex. Lauritzens. Brynäs hade ett PP i första och ett riktigt bra sådant. Bara målet fattades.

Sedan Brynäs klarat av alla utvisningar i andra fick Brynäs möjlighet att spela i PP. Och då gjorde Gunderson mål. Kändes riktigt bra efter alla boxplayen.

Tredje perioden blev spännande med 3 mål.I början av perioden kunde Stafford kvittera efter en förlorad tekning av Brynäs. Såg ut som en markeringsmiss. Men Brynäs kunde ta ledningen igen efter mål av Rödin och skott innan av Gunderson. Vem annars?

Tyvärr kvitterade Åslund sedan Brodin när han skulle slå pucken efter sargen träffade målburen och damp ner framför en färjestadsspelare som kunde passa till Åslund som hade tom bur att slå in den i. Starkbaum som gjorde en storartad insats sett till hela matchen blev här överspelad och han hade inte en chans. I övrigt i 3:e så var Brynäs det bättre laget. Sammantaget för matchen var Brynäs idag något bättre än Färjestad.

När de 5 suddenminuterna inte resulterade i något mål så blev det straffar. Den ende som gjorde mål var Scott. F-n vad skönt att det blev 2 poäng för Brynäs.

Brynäs spelade bra idag. Det märks att fler och fler spelare kommer tillbaka efter skador. Idag Lauritzen. Bertilsson gör försvaret betydligt starkare och det är bra att någon också som han kan ta en fight framför mål mot närgångna motståndare. Det är annars lite för snällt. Försvaret i övrigt var mer noggranna idag och gjorde inte lika många bjudningar som i föregående 3 matcher. Men det behövs ändå minst en klassback till för att åtminstone jag ska anse att laget har ett godkänt försvar.

Starkbaum tycker jag var bäst i Brynäs. Bertilsson bäst i försvaret men även de andra får klart godkänt. I kedjorna såg det skapligt ut bättre passningsspel idag än tidigare och mer inbrytningar framför mål. Harju såg seg och trög ut och Molin är ännu ej mogen för elitserien. En typisk utfyllnadsspelare.

Det var mycket starkt av Brynäs att stå emot under alla utvisningar i andra perioden. Även i spel 5 mot 3. Som tur var fick också Färjestad utvisningar under de 5 minuter som Thuresson ådrog sig för vad det nu var han gjorde mot Tollefsen. En riktigt bra laginsats var det. Att Färjestad inte har det allra bästa PP hjälpte naturligtvis till men inte att förringa att Brynäs spelade ett riktigt bra boxplay.

Tollefsen blev skadad efter en tackling eller sammanstötning med Thuresson som fick matchstraff. Ingen filmade detta. Tollefsen är en av de fulaste spelarna i serien och har själv skadat spelare. Vi får ändå hoppas att han repar sig snart och att skadan inte är allvarlig.

______________________________________

Hatten av för Leksand. Igen. För deras seger över Luleå. De förvånar verkligen. Förra gången Skellefteå och nu Luleå. Beundransvärt.