AIK vann välförtjänt i Läkerol Arena

Jag hade tippat AIK som segrare i kväll. De behövde poängen mer och har alltid varit ett kämpande lag. Det har inte varit någon som undgått att se att jag efter Brynäs haft AIK som favoritlag. Det hade jag sedan Melin tagit upp dem till elitserien och gjort dem till slutspelslag under de senaste 2 åren. Och Melin är den bäste tränaren som Brynäs haft. Kanske Jonsson matchar. Vi får se. Jag har tänkt att när Melin lämnade AIK så är de utlämnade till sistaplatsen i elitserien men jag får tänka om efter kvällens match. Överhuvudtaget är det inte lätt att tippa serien. Alla lag kan slå alla. Det blir säkert stentufft vilka som hamnar bland den 4 sista. Bra att det inte blir Brynäs är min fromma förhoppning.

Brynäs har också haft en tuff matchserie den senaste tiden. Med jag tycker alltför högtstående mål när det gäller europacupen vad den nu kallas för. Kanske det skulle vara bätte med focus på elitserien. Men en utblick är inte fel det heller. Men det inverkar naturligtvis på orken i elitserien.

AIK är nu ett mer kämpande lag än ett lag med en speledé. När Melin var tränare så hade de också en spelidé. Perrra har inte funnit den än men han har också ett annat lag än i fjol. Flera spelare som Rosén har lämnat. Men kanske något nytt är på väg sedan man sett kvällens match.

Brynäs var misslyckandets lag i kväll. Flera som tidigare utmärkt sig gjorde en misslyckad match. Widing missade många målchanser ja hur många som hellst. Järnkrok försökte men han hade i kväll inte någon hjälp från Lindholm och Thuresson. Rahm gjorde en dålig match och  borde ha tagit åtminstone 2 mål. Och många fler i samma dåliga scenario. Som Granström som åkte omkring som en tidig jultomte och uträttade lite eller inget. Han har tappat sitt sting hoppas det är tillfälligt. Sundqvist gjorde misstag. Ja jag kan fortsätta hur länge som hellst. Harju med flera. Och unge Djoos och Melin såg juniormässiga ut. Ja Jonsson och co har verkligen något att fundera på.

När AIK gjorde 2-1 i andra så kunde inte Brynäs komma tillbaka. De försökte och försökte men felpassningarna och missarna framför mål var legio. Däremot AIK spelade diciplinerat och utnyttjade sina chanser. Det var frusterande för ett brynäsfans att se hur de ofta misslyckades med att reducera. Och brynäsarnas PP var inte dåliga men mycket misslyckande. Samma hur de försökte i PP var någon aikare i vägen eller i sista hand Larsson. Men skotten var tafatta och svaga. Eller missriktade. 

Daniel Larsson gjorde en lysande insats för sitt lag. Däremot Rahm såg vilsen och ganska misslyckad ut. Och i försvaret var det också vilset. Franson verkade seg och sen.Men han hade heller inte någon bra omgivning. Gunderson missade för det mesta mål. Och utvisningarna var  ofta onödiga. Som Enterfeldts. Han bufflade motståndarna för mycket. Det gäller att se när gränsen är nådd.

Brynäs hade betydligt fler lägen än AIK i matchen. Men kunde inte sätta dit dem. Men så kan det bli i någon enstaka match.

AIK:arna kämpade ursinnigt och vann med 5-1. Skämmigt Brynäs. Men det har varit ett tufft spelschema. Och man kan inte ha marginalerna med sig i varje match. Det är bara att glömma och gå vidare.

Det var lite skämmigt att se sista perioden i kväll. För första gången på flera år lämnade jag en match några minuter före slutsignalen. Det var tomt i mitt huvud när jag cyklade hem till Andersberg. Kanske sista gången jag cyklade till en match i år. Vintern tränger på.

Nästa match MODO borta. Se upp. Inga fler såna här matcher tack.